Taha Akgül güreşi mi bıraktı?

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanarak emekli olan Taha Akgül, güreş kariyerini neden sonlandırdığını açıkladı. Taha, "Gerek yaşadığım sakatlıklar gerek üzerimdeki sorumluluktan dolayı yaşadığım stres, ailemden, eşimden ayrı senenin her günü kampta kalmak ve en önemlisi zirvede bırakmayı hak eden kariyerim yüzünden bu kararı almış bulunuyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2024 12:35

Türkiye’nin gururu Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda güreş dalında bronz madalya kazanarak kariyerini zirvede noktaladı. Champ de Mars Arena’da gerçekleşen müsabakada, milli güreşçimiz Kırgız rakibi Aiaal Lazarev ile karşı karşıya geldi. Akgül, serbest stil güreşin en ağır kilosu olan 125 kiloda verdiği mücadeleyle Türkiye’ye gurur yaşattı. Heyecan dolu müsabakada Akgül, ilk raundu 7-0 gibi ezici bir üstünlükle tamamladı. İkinci raunda da aynı azimle çıkan Akgül, rakibine puan şansı tanımadı ve maçı 7-0 gibi net bir skorla kazandı. Bu galibiyetle bronz madalyaya uzanan Taha Akgül, yıllarca süren başarılı kariyerinin son müsabakasını da zaferle taçlandırdı.

“Bana ihtiyaç duyulduğu her zaman karşılık beklemeden ülkem için milletime hizmet etmeye hazır olacağım”

Taha Akgün, “Gerek yaşadığım sakatlıklar gerek üzerimdeki sorumluluktan dolayı yaşadığım stres, ailemden eşimden ayrı senenin her günü kampta kalmak ve en önemlisi zirvede bırakmayı hak eden kariyerim yüzünden bu kararı almış bulunuyorum. Kariyerim boyunca Sivas’tan nasıl çıktıysam öyle kalmaya devam ettim. Geldiğim o küçük şehri, küçük mahalleyi mütevazı hayatımı hiç unutmadım. Bundan sonraki süreçte biraz dinlenip kendime geldikten sonra nasıl 20 senedir bir nefer olarak ülkeme hizmet ettiysem bundan sonra da bana ihtiyaç duyulduğu her zaman karşılık beklemeden ülkem için milletime hizmet etmeye hazır olacağım” diye ifade etti.