Southgate: Topu yeterince iyi tutamadık ve bedelini ödedik

İngiltere, EURO 2024 finalinde İspanya'ya 2-1 mağlup oldu. Teknik Direktör Gareth Southgate, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 09:54

İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Gareth Southgate, EURO 2024 finalinde İspanya'ya 2-1 mağlup olarak şampiyonluk ipini kaçıran ekibinin performansını değerlendirdi.

Southgate, üst üste ikinci kez finalde mağlup olmanın zorlayıcı olduğunu belirterek, "Öncelikle İspanya'yı tebrik ederim. Turnuvanın en iyi takımı onlardı ve bu gece de hak ettikleri şekilde kazandılar. Oyuncularım da inanılmaz bir mücadele sergiledi ve taraftarlarımıza unutulmaz geceler yaşattılar. Çaba, istek ve karakter açısından daha fazlasını yapamazlardı. Fakat bu gece yeterli olamadık. Özellikle ilk yarıda iyi bir savunma performansı sergiledik ve rakiplerimizin gol şanslarını sınırladık. Ancak gol yiyene kadar topu yeterince iyi kullanamadık. İkinci yarıda oyuna dengeyi getirmeyi başardık. Fakat turnuvadaki yoğun programın getirdiği yorgunluk, uzatma turları ve bu gece yetersiz kalan topa sahip olma oranımız mağlubiyetin bedelini bize ödetti." ifadelerini kullandı.

"HATALARIN NEDENİ YORGUNLUKTU"

Southgate, hataların ana sebebinin yorgunluk olduğunu vurgulayarak, "Bence hatalarımızın en büyük sebebi oyuncularımın yorgunluğa yenik düşmesiydi. Final maçında 85. dakikaya kadar büyük bir mücadele verdiler. Gerçekten inanılmaz bir performans sergilediler." dedi.