Rangnick: Şans bizden yana değildi, Türkiye maçı uzatmalara gitseydi kazanabilirdik

Avusturya Milli Takımı'nın teknik direktörü Ralf Rangnick, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final yolunda Türkiye'ye 2-1 yenilerek elenmelerinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 09:22

Avusturya Milli Takım Teknik Direktörü Ralf Rangnick, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda A Milli Takım'a 2-1 yenilerek elenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Rangnick, maçın uzatmalara gitmesi halinde Avusturya'nın kazanma şansı olduğunu savundu.

"FİZİKSEL AVANTAJ BİZDEYDİ AMA YETERİNCE GOL ATAMADİK"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rangnick, "Şans bizden yana değildi. Maç uzatmalara gitseydi kazanma şansımız olurdu. Çünkü Türk Milli Takımı sona doğru iyice yorulmuştu. Fiziksel avantaj bizdeydi. Fakat 6-1 kazandığımız bir maçın ardından bu sefer sadece 1 gol atabildik. Yeterince gol atamadık ve yeterince fırsat oluşturamadık. Set oyununda da iyi bir performans ortaya koyamadık." dedi.

"MERİH DEMİRAL'IN GOLÜ MAÇIN DÖNÜŞ NOKTASIYDI"

Rangnick, 2-0 gerideyken buldukları gole rağmen beraberliği sağlayamadıklarını belirterek, "Üç oyuncumuz kafa toplarında son derece iyi ama Merih Demiral yine de gol atmayı başardı. 2-0 geri düşünce işler kolay olmuyor. Golü de bulduk, beraberlik için de yeterince vaktimiz de vardı ama olmadı." ifadelerini kullandı.

"ELİMİZE GEÇEN FIRSATLARI KAÇIRDIK"

Avusturya'nın elenmesinin sebeplerini değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Kendimizi eleştireceksek şunu söyleyebiliriz, elimize geçen fırsatları yeterince değerlendiremedik. Set oyunlarında da iyi bir savunma yapamadık." sözlerini ekledi.

"TÜRKİYE MAÇI SEYİR ZEVKİ YÜKSEKTİ"

Rangnick, Türkiye maçının seyir zevki yüksek bir maç olduğunu da vurgulayarak, "Avrupa Şampiyonası'nda oynadığımız 4 maçın da seyir zevki yüksek maçlar olduğunu söyleyebilirim. Bugün de buna dahil. Her şey istediğimiz gibi gitmedi, birkaç pası daha iyi değerlendirebilirdik ama 4 zevkli ve tempolu maç oynadık. Uyuyakaldığım maçlar da gördüm, bu maç öyle olmadı." diye konuştu.

"DÜNYA KUPASI HEDEFİ HALA MASADA"

Rangnick, Avusturya'nın Dünya Kupası'na kalma şansının hala yüksek olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.

"HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK"

Avusturya'nın elenmesinin ardından hayal kırıklığı yaşadıklarını da ifade eden Rangnick, "Bugün ülkemize döneceğimizi hiç düşünmüyordum, yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorduk. Bir sonraki maça hazırlanırız diye düşünüyorduk. Tabii ki hayal kırıklığı yaşadık. Bundan ders çıkarmalıyız. Günün sonunda bir takım yoluna devam ediyor. Bizim için hakim duygu hayal kırıklığı ama çok uzun yıllardır bu seviyelere gelemiyorduk, bu seviyelerde kalmak istiyoruz." açıklamalarında bulundu.