Paris 2024'te tarih yazan ‘Filenin Sultanları'na bilge yorum: Kendine güveni sonsuz, eğitimli, özgürleşmiş Türk kadını modelini sundular

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporuna unutulmaz anlar yaşatan Filenin Sultanları, çeyrek finalde Çin'i mağlup ederek yarı finale yükseldi. Bu tarihi başarı, Türk voleybolunun yükselişini bir kez daha gözler önüne sererken, ülke genelinde büyük bir heyecan yarattı ve övgü aldı. Hem tıp doktorluğu hem de sanat alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken isimlerden olan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur da, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı oluşturan 'Filenin Sultanları'na, "Kendine güveni sonsuz, eğitimli, özgürleşmiş, kişisel bilgeliği birlikteliğe aktaran, bizim de görmek istediğimiz Türk kadını modelini sundular"ifadeleri ile övgüler sıraladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 08:43

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporuna unutulmaz anlar yaşatan Filenin Sultanları, çeyrek finalde Çin'i mağlup ederek yarı finale yükseldi. Bu tarihi başarı, Türk voleybolunun yükselişini bir kez daha gözler önüne sererken, ülke genelinde büyük bir heyecan yarattı ve övgü aldı. Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur da, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı oluşturan 'Filenin Sultanları'nı, "Kendine güveni sonsuz, eğitimli, özgürleşmiş, kişisel bilgeliği birlikteliğe aktaran, bizim de görmek istediğimiz Türk kadını modelini sundular"ifadeleriyle övdü.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın çeyrek finalinde Çin'i 3-2 yenerek tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporuna unutulmaz anlar yaşatan Filenin Sultanları'nın bu tarihi başarısı, Türk voleybolunun yükselişini bir kez daha gözler önüne sererken, spor kamuoyu başta olmak üzere ülke genelinde büyük bir heyecan yarattı.

Filenin Sultanları'nın elde ettiği bu başarı, ‘takım ruhu ve birbirlerine olan güvenlerinin sonucu’ olarak değerlendirildi. Takımda tecrübeli oyuncuların genç yeteneklerle bir araya gelmesi, hem oyunun kalitesini artırdı hem de takımın geleceği için daha fazla umut verdi. Türk halkının büyük bir coşkuyla desteklediği Filenin Sultanları, bu enerjiden güç alarak daha da motive olarak üst üste birçok başarıya imza attı. Genç sporculara ilham olacak ve voleybolun Türkiye'deki popülerliğini daha da artıracak olan bu başarı, ülke genelinde her kesimden sayısız övgüler aldı.

"İzleyici onları toplumun aynası olarak görür"

Hem tıp doktorluğu hem de sanat alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken isimlerden olan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur da, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı oluşturan 'Filenin Sultanları’ ile dikkati çeken övgü dolu paylaşım yaptı.

Dr. Uygur, "Kadın Voleybol Takımımız" başlığıyla yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Dünkü maçında milli takımımız, Çin milli takımını zorlu bir mücadeleyle yendi. Sporda sonuç önemli... Ama benim sonuçtan daha çok önem verdiğim şey, bir Milli Takım olarak dünya insanlarının önüne çıktıklarında, temsil ettikleri ülkeyi nasıl anlattıklarıdır. İzleyici onları toplumun aynası olarak görür.

Takımımıza bu açıdan baktığımızda ve sadece bir örnek olmak üzere Çin takımı ile karşılaştırdığımızda, sağladıkları şeyin maçın skorundan çok daha önemli olduğunu düşündüm.

Birbirleri ile olan iletişimleri, karşı takımla kurulan ilişki, pozisyonlar karşısında zekalarını gösteren duruşa geçmeleri, zorluklarla karşılaştıklarındaki tepkileri, sakatlığa varan acılarla baş etme yöntemleri, endamları, makyajları, güzellikleri ile, bizim bile özlemle beklediğimiz çağdaş Türkiye'yi gösterdiler orada...

Kendine güveni sonsuz, eğitimli, özgürleşmiş, kişisel bilgeliği birlikteliğe aktaran, bizim de görmek istediğimiz Türk kadını modelini sundular.

Skorun ötesinde, estetik duruşlarıyla dikkat çektiler. Zannederim kıl payı aldıkları maçı, kıl payı kaybetselerdi bile, benim zihnimde başarı hanesine böyle yazılacaklardı.

Olimpiyatların açılışında sebep olduğumuz pijamalı imajı yerle bir eden kadınlarımız, bu açıdan altın madalyayı şimdiden ülkemize getirmiş oldular.

Aklımıza, "Ülkemizin kadın profili takımımızın sergilediği duruşa uyuyor mu?" sorusu gelebilir. Tam uymuyor desek bile, rol modelin bile böyle olması, bizi dünya liginde üst sıralara taşıyor. Bu sıra, birçok batılı ülkeyi geçen çok üst bir sıra..."

Yarı Final maçında rakip İtalya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız yarı final maçında bugün saat 21.00’de İtalya ile karşılaşacak.

South Paris Arena’da oynanacak mücadele TRT 1’den canlı yayınlanacak. Filenin Sultanları, finale yükselmesi halinde Brezilya-ABD eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.