Okçuluk Erkek Milli Takımı, Çin'i Yenerek bronz madalya kazandı

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan Okçuluk Erkek Milli Takımı, üçüncülük maçında Çin'i 6-2 mağlup ederek bronz madalyaya ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 18:52

Türkiye Okçuluk Erkek Milli Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları'nda tarihi bir başarıya imza attı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan takım, Çin'i 6-2 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Bu madalya, Okçuluk Erkek Milli Takımı'nın olimpiyatlarda kazandığı ilk madalya olarak tarihe geçti.

FRANSA'YA KARŞI ÇEKİŞMELİ YARI FİNAL

Milli takımımız, yarı finalde ev sahibi Fransa ile karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta taraflar normal süreyi berabere tamamladı. Beraberlik atışlarına geçilen mücadelede Fransa, oklarını merkeze daha yakın atarak 5-4 galip geldi ve finale yükseldi.

BRONZ MADALYA MAÇINDA ÇİN'İ MAĞLUP ETTİLER

Yarı finalde Fransa'ya kaybeden millilerimiz, bronz madalya maçında Çin ile karşılaştı. Rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan takımımız, mücadeleyi 6-2 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

TÜRKİYE'NİN İLK MADALYASI OKÇULUKTAN GELDİ

Bu zafer, Türkiye'nin 2024 Paris Olimpiyatları'ndaki ilk madalyası olma özelliğini taşıyor. Okçuluk Erkek Milli Takımı, gösterdiği performansla tüm Türkiye'yi gururlandırdı.