NBA efsanesi Dikembe Mutombo, 58 yaşında beyin kanserinden hayatını kaybetti

NBA Hall of Fame üyesi Dikembe Mutombo, 58 yaşında beyin kanserine yenik düştü. Emekli oyuncu, 18 yıl boyunca birçok NBA takımında mücadele etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 13:25

NBA'in unutulmaz isimlerinden, "parmak sallama" sevinciyle tanınan Dikembe Mutombo, 58 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir beyin tümörüyle mücadele eden Mutombo'nun ölümü, basketbol dünyasında büyük üzüntü yarattı.

NBA'in Duvarı

2009 yılında emekli olan Mutombo, kariyeri boyunca Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks ve Houston Rockets formaları giymişti. Hâkim savunması ve pota altı varlığıyla "NBA'in Duvarı" olarak anılan Mutombo, sekiz kez NBA All-Star seçilme başarısı göstermişti.

İnsani Yardımlara Adanmış Bir Hayat

Sadece basketbol sahasında değil, aynı zamanda insanlık için de önemli işlere imza atan Mutombo, özellikle doğduğu ülke Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde birçok insani yardım projesine öncülük etti. NBA Komiseri Adam Silver, Mutombo'yu "hayattan çok daha büyük bir adam" olarak tanımlarken, basketbolun toplum üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı.

Unutulmaz Bir Miras

Mutombo'nun ölümü, NBA dünyasında büyük bir boşluk oluşturdu. Hem takımları hem de basketbolseverler, efsane oyuncunun mirasını yaşatmaya devam edeceklerini belirtti. Houston Rockets, Mutombo'nun "eğlenceyi seven kişiliği ve kendine özgü parmak sallamalarıyla dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına sevdirdiğini" söylerken, Philadelphia 76ers'ın basketbol operasyonları başkanı Daryl Morey, Mutombo'yu "inanılmaz bir insan" olarak tanımladı.