Milan ve Atletico Madrid, LaLiga'nın gol kralı Artem Dovbyk'in peşinde

2023/24 LaLiga sezonunda Girona formasıyla gol krallığına ulaşan Artem Dovbyk, Avrupa'nın devlerini peşine düşürdü. Atletico Madrid'in transfer listesinde yer alan Ukraynalı yıldız için Milan da devreye girdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 09:48

2023/24 LaLiga sezonunda Girona formasıyla gol krallığına ulaşan Ukraynalı yıldız forvet Artem Dovbyk, transfer pazarında adeta bir fırtına estiriyor. Atletico Madrid'in Dovbyk'i kadrosuna katmak için çaba gösterdiği bilinirken, İtalyan devi Milan da bu transfer yarışına dahil oldu.

İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'nun haberine göre, Serie A'yı 75 puanla 2. sırada tamamlayan Milan, Dovbyk'i transfer listesine aldı. Takımın yeni teknik direktörü Paulo Fonseca, sözleşmesi sona eren ve kontratı yenilenmeyen Olivier Giroud'un yerine çeşitli çözümler bulmak istiyor.

Geçtiğimiz hafta Çizme ekibinin, 1997 doğumlu Ukraynalı oyuncu için transfer temasında bulunduğu öne sürüldü. Geçtiğimiz sezon ligi Real Madrid ve Barcelona'nın ardından 81 puanla 3. sırada tamamlayan Girona'da Artem Dovbyk fırtınası esmişti.

1.89'luk santrfor oyuncusu ligde çıktığı 36 maçta 24 kez ağları sarsıp 8 de asist yapmıştı ve gol krallığı yarışını zirvede tamamlamıştı.

Dovbyk'in transferi için Atletico Madrid ve Milan arasında kıyasıya bir mücadele yaşanması bekleniyor.