Lisanslı Kulüp Sayısı 24'e yükseldi

En üst üç lig olan Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig ve TFF 2. Lig’inde lisanslı kulüp sayısı 24’e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 15:59

En üst üç lig olan Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig ve TFF 2. Lig’inde lisanslı kulüp sayısı 24’e yükseldi.

İlkhaber Gazetesi'nden Serhat ŞANLI'nın haberine göre; Kulüplerin yapmış olduğu başvurular sonucu TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında yapılan değerlendirmelerin ardından kulüplerin Sportif, Futbol Sosyal Sorumluluk, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

İnceleme sonrası  Trendyol Süper Lig'den Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., Trabzonspor A.Ş., Beşiktaş A.Ş., Çaykur Rizespor A.Ş., RAMS Başakşehir FK, Kasımpaşa A.Ş., Corendon Alanyaspor, Yılport Samsunspor ve İstanbulspor A.Ş. ile Trendyol 1. Lig'den Göztepe A.Ş. ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nden Beşiktaş JK United Payment Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, Galatasaray A.Ş. Kadın Futbol kulüplerine UEFA Lisansı vermişti.

Ayrıca; Trendyol 1. Lig'den Bodrumspor FK., Manisa Futbol Kulübü, Adanaspor A.Ş. ve Teksüt Bandırma Spor kulüplerinin Ulusal Lisans almasını uygun bulmuştu.

Bunlarla birlikte Trendyol 1. Lig'den Ankara Keçiörengücü Spor Kulübü Derneği, Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü A.Ş., TFF 2. Lig'den Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş., Ankara Demirspor Kulübü Derneği, Karaman Futbol Kulübü, Iğdır Futbol Kulübü Sportif Faaliyetler A.Ş. kulüplerine, verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamladıkları görülerek, Ulusal Lisans verildi.

Kalan kulüpler arasından eksikliklerini tamamlayamayan kulüplere ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nın 26/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XIV tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve 30 günlük ek süre verdi. Bu sonuçlarla beraber 2024-2025 sezonu için lisans alan kulüp sayısı 18'den 24'e yükselmiş oldu.