Kır Çiçekleri başarıya doymuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri, takım ve bireysel olarak elde ettikleri sportif başarılarla, gelecek için umut vermeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 10:03
ilkhaber-gazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri, takım ve bireysel olarak elde ettikleri sportif başarılarla, gelecek için umut vermeye devam ediyor. 

Kır Çiçekleri Projesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda kentteki dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve spora yeteneği olan ortaokul çağındaki kız çocuklarını keşfetmeyi ve onları elit sporcu seviyesine taşımayı amaçlayan proje olarak hazırlandı.

Kız çocuklarını spora teşvik etmek, sporda cinsiyet eşitliğini sağlamak, dezavantajlı bölgelerde yaşayan kız çocuklarına eğitim ve spor imkanı sunarak onları geleceğin başarılı kadın sporcuları haline getirmeyi hedefleyen projede, önemli başarılar elde edildi.

Kır Çiçekleri gelecek için umut veriyor

Farklı spor branşlarında uzman antrenörler tarafından eğitim verilerek yerel, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına katılımları amaçlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri, takım ve bireysel olarak elde ettikleri sportif başarılarla, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri, takım ve bireysel olarak elde ettikleri sportif başarılarla, gelecek için umut vermeye devam ediyor. 

Okullar Arası Mersin Şampiyonası’na taekwondo branşında katılan Kır Çiçekleri’nden Yağmur Tek, üst üste kazandığı 5 maç sayesinde şampiyon oldu. Tek, elde ettiği bu başarı ile Türkiye Yarı Final Müsabakaları’nda Mersin’i temsil edecek.

 23-25 Şubat 2024 tarihleri arasında 150’ye yakın sporcunun katılımıyla tamamlanan Okullar Arası Mersin Şampiyonası’nda Tek, yaptığı 5 maçını da rakiplerine büyük bir üstünlük sağlayarak kazandı ve şampiyon oldu. Aldığı bu şampiyonlukla Yağmur Tek, Nisan ayında yapılacak olan Türkiye Okullar Arası Yarı Final Müsabakaları’na katılmaya hak kazandı.