Kılıç: Türk hentbolu gelecekte halkımızı gururlandıracak bir branş olacaktır

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, Bursa'da hentbol sporunun gelişimi için önemli temaslarda bulundu. Bursa Valisi ve çeşitli belediye başkanlarıyla bir araya gelen Kılıç, hentbolun daha geniş kitlelere ulaşması ve genç yeteneklerin keşfedilmesi için projeler üzerinde çalışacaklarını belirtti. "Türk hentbolu gelecekte halkımızı gururlandıracak bir branş olacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 10:37

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, Bursa'da hentbol sporunun gelişimi ve yaygınlaşması için önemli temaslarda bulundu. Başkan Kılıç'a bu ziyaretlerde THF Yönetim Kurulu Üyesi Şirin Mine Kılıç eşlik etti. Başkan Kılıç ve beraberindekiler, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı makamlarında ziyaret etti. Bu görüşmelerde, Bursa'da hentbol sporunun mevcut durumu değerlendirildi ve gelecekteki projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

“Hentbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Uğur Kılıç, "Bursa'da hentbolun daha da yaygınlaşması ve genç yeteneklerin keşfedilmesi için önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. Yerel yönetimlerin ve kulüplerimizin desteği ile Bursa'da hentbolun daha da güçleneceğine inanıyoruz. Hentbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak ve bu spor dalının hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadın ve erkek hentbolcularımızın bu potansiyeli ve kapasitesi var. Hali hazırda birçok sporcumuz yurt dışında başka liglerde forma giyiyor. Türkiye’nin 81 ilinde faaliyetlerimizi etkin bir biçimde devam ettiriyoruz. Çocuklara hentbol sporunu sevdirmek üzere projeler başlattık. Bugün 12-13 yaşında olan çocuklarımız gelecek olimpiyatlarda yarışacak yaşa gelecekler. Bu nedenle şimdiden onlara yatırım yapıyoruz. Türk hentbolu gelecekte Türk halkını gururlandıracak spor branşlarından biri olacaktır” diye ifade etti.