Karabağ'dan tarihi zafer: Ludogorets'i 7-2 mağlup ederek play-off turuna yükseldi

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Karabağ, deplasmanda Ludogorets'i 7-2 yenerek adını play-off turuna yazdırdı. Yassine Benzia’nın yıldızlaştığı maçta Azerbaycan temsilcisi, Dinamo Zagreb ile eşleşti.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 10:41

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçlarında beklenmedik bir sonuç ortaya çıktı. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, deplasmanda oynadığı maçta Bulgaristan ekibi Ludogorets'i 7-2 gibi farklı bir skorla mağlup ederek tur atladı.

Sahasında ilk maçı 2-1 kaybeden Karabağ, rövanş maçında gösterdiği üstün performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Normal sürenin 3-2 sona ermesiyle uzatmalara giden karşılaşmada Karabağ, rakip ağları 4 kez daha sarsarak tarihi bir zafer elde etti.

YASSİNE BENZİA'DAN HARİKA PERFORMANS

Karabağ'ın zaferinde en büyük pay, daha önce Fenerbahçe ve Hatayspor formaları da giymiş olan Cezayirli futbolcu Yassine Benzia'ya ait oldu. Benzia, 2 gol atıp 1 asist yaparak takımının en dikkat çeken ismi oldu.

KARABAĞ'IN GOLLERİNİ KİM ATTI?

6. dakikada Juninho

45+2 ve 118. dakikalarda Yassine Benzia

45+6 ve 112. dakikalarda Patrick

93. dakikada Tural Bayramov

110. dakikada Redon Xhixha

PLAY-OFF'TA RAKİP DİNAMO ZAGREB

Bu tarihi başarıyla Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükselen Karabağ, burada Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb ile eşleşti. İlk maç Hırvatistan'da, rövanş ise Azerbaycan'da oynanacak. Bu turu geçen takım, Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.