Jimnastik kariyerinde önemli başarılara imza atan Adem Asil kimdir?

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik halka alanında madalya heyecanı dorukta. Milli sporcumuz Adem Asil, bugün performansını sergileyerek madalya için mücadele ediyor. Peki Milli sporcumuz Adem Asil kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 16:22

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik halka alanında madalya heyecanı dorukta. Milli sporcumuz Adem Asil, bugün performansını sergileyerek madalya için mücadele edecek. Tüm Türkiye'nin gözleri Adem Asil'in yarışacağı final müsabakasında olacak.

Jimnastik Halkanın Madalya Gününde Heyecan Dorukta

Bugün, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik halka finali gerçekleşecek. Milli sporcumuz Adem Asil’in madalya için yarışacağı müsabaka, 16 Ağustos 2024 Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. Finalde Adem’in rakipleri arasında Çin’den J.Y Zou ve Y. Liu ile Yunanistan’dan E. Petrouinas yer alacak. Bu önemli müsabaka TRT SPOR ve TRT SPOR YILDIZ ekranlarından canlı izlenebilecek.

Adem Asil Kimdir?

21 Şubat 1999 yılında Mısır'da dünyaya gelen Adem Asil, jimnastik kariyerinde önemli başarılara imza attı. 2017 FIG Artistik Jimnastik Dünya Kupası serisinin Fransa'daki Internationaux de France veya Paris World Challenge Cup ve Bulgaristan'daki Varna World Challenge Cup'ta yarıştı. Ayrıca 2017 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda da yer aldı.

Türkiye vatandaşlığı aldıktan sonra ilk kez 2020 Artistik Jimnastik Dünya Kupası'nda Bakü'de yarışan Adem Asil, 2021 yılında ismini değiştirerek yarışmaya devam etti. Hırvatistan'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'nda halka aletinde altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Yarışma Bilgileri

Adem Asil’in madalya mücadelesi 16 Ağustos 2024 Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. Milli sporcumuzun final müsabakasını TRT SPOR ve TRT SPOR YILDIZ kanallarından canlı olarak izleyebilirsiniz.