İlkay Gündoğan Milli Takım kariyerini noktaladı

Barcelona forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, 82 kez forma giydiği Almanya Milli Takımı'na veda ettiğini duyurdu. Gündoğan, kararını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 19:36

Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı. İspanyol ekibi Barcelona’da forma giyen Gündoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya Milli Takımı'nın kaptanı olarak sahaya çıkmıştı.

KARİYERİNİN ZİRVESİNDE VEDA

33 yaşındaki futbolcu, Almanya Milli Takımı formasını 82 kez giydi. Sosyal medya hesabından yaptığı duygusal açıklamada, “Birkaç hafta düşündükten sonra milli takım kariyerime son verme zamanının geldiğine karar verdim. Kendi ülkem için 82 uluslararası maça büyük bir gururla bakıyorum; bu sayı, 2011'de A Milli Takım için ilk maçıma çıktığımda asla hayal edemeyeceğim bir rakamdı" ifadelerini kullandı.

KAPTANLIK ONURU VE GELECEĞE BAKIŞ

İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı’nın kaptanı olarak ev sahibi oldukları Avrupa Şampiyonası'nda takıma liderlik etmenin büyük bir onur olduğunu belirtti. Turnuva öncesinde hem zihinsel hem de fiziksel olarak yorgunluk hissettiğini dile getiren Gündoğan, "Kesinlikle bu milli takımın taraftarı olmaya devam edeceğim ve yükselişin birlikte devam edeceğini çok umuyorum; bizi 2026 Dünya Kupası'nda en yakın şampiyonluk adaylarından biri olmaktan alıkoyacak hiçbir şey kalmayacak" dedi.

TEŞEKKÜR VE VEDA

Açıklamasının sonunda, kendisine destek veren taraftarlara, çalışanlara, antrenörlere ve takım arkadaşlarına teşekkür eden İlkay Gündoğan, milli takım kariyerini noktaladığını duyurarak Almanya'nın gelecekteki başarılarına olan inancını vurguladı.