Hollanda-İngiltere maçı öncesi Dortmund sokakları savaş alanına döndü

Almanya'nın Dortmund şehrinde, Hollanda-İngiltere maçı öncesinde taraftarlar arasında çıkan büyük kavgada masalar ve sandalyeler havada uçuştu, birçok yaralı hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 21:17

Dortmund, Almanya'da bu akşam oynanacak Hollanda-İngiltere maçı öncesi şiddet olaylarına sahne oldu. BVB Dortmund Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşma öncesinde şehrin sokaklarında toplanan taraftarlar arasında büyük bir çatışma yaşandı.

Hollandalı taraftarların sayısal olarak üstünlük gösterdiği toplanma alanında, üstü açık iki otobüs eşliğinde marşlar söyleyerek stadyuma doğru yürüyüşe geçtiği sırada, İngiliz ve Hollandalı taraftarlar arasında restoranlarda büyük kavgalar çıktı. Masaların ve sandalyelerin havada uçuştuğu çatışmada birçok kişi yaralandı ve olay yerine ambulanslar sevk edildi.

Polis, çatışmaları kontrol altına almak için geniş güvenlik önlemleri aldı ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Maç öncesi gerginliklerin arttığı Dortmund'da, güvenlik güçleri olayların daha da büyümemesi için yoğun çaba harcıyor.