Hakan Çalhanoğlu'nu lazer bile durduramadı

A Milli Futbol Takımı, Avusturya'ya karşı 5-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Ancak Arda Güler'in dönüşü ve Hakan Çalhanoğlu'nun penaltıdaki başarısı dikkat çekti. Türkiye, tarihi bir yenilgi yaşarken, oyuncuların performansı gündemi salladı. Hakan Çalhanoğlu'na tribünlerden gelen lazer ışığı bile durduramadı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 11:44

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında özel bir maçta Avusturya'ya deplasmanda 5-1 mağlup oldu. Ancak maçın en çok konuşulan isimleri, Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu oldu.

Teknik direktör Vincenzo Montella, Macaristan ile oynanan hazırlık maçının 11'inde 9 değişiklik yaparak millileri, Avusturya karşısında sürdü. Orta alanda Salih Özcan ve Hakan Çalhanoğlu'nu görevlendiren Montella, sağ kanatta İrfan Can Kahveci, on numarada Arda Güler, sol kanatta ise Kerem Aktürkoğlu'nu 11'de sahaya sürdü. Montella'nın ileri uçtaki tercihi ise Kenan Yıldız oldu.

Arda Güler, 8 maçlık aranın ardından ilk 11'de görev yaptı. Daha önce Letonya karşılaşmasında ilk kez 11'de görev alan Arda Güler, Avusturya karşısında ilk 11'de görev yapma sevincini ikinci kez yaşamış oldu.

Maçın diğer dikkat çeken ismi Hakan Çalhanoğlu ise kazanılan penaltıda topu ağlara gönderdi. Kale arkasındaki Avusturyalı taraftarların lazer ışığı yapmasına rağmen sergilediği sert ve düzgün vuruşla penaltıyı gole çeviren Çalhanoğlu, bu sezon Serie A, Şampiyonlar Ligi, İtalya Süper Kupası ve Milli Takım'da kullandığı 10 penaltıdan da golle döndü.

Ancak maçın sonucu milli takım adına tarihi bir mağlubiyet oldu. A Milli Takım, Avusturya'ya rakip olduğu bir maçta ilk kez 6 gol yedi ve Eylül 2021'den bu yana ilk kez bir maçta kalesinde altı gol gördü.