Haftanın öne çıkan Avrupa Ligleri: Bayern Münih zirveye yaklaştı, Inter avantajı yakaladı

Avrupa'nın 5 büyük ligi arasında LaLiga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1'de yaşanan maçlarda Bayern Münih zirveye yaklaşırken, Inter önemli bir avantaj elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 13:29

Bundesliga'da lider Bayer Leverkusen'in puan kaybı sonrasında Bayern Münih, zirveye bir adım daha yaklaştı. İtalya Serie A'da Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun kart cezası nedeniyle oynamadığı maçta Fiorentina'yı deplasmanda 1-0 yenerek zirvenin sahibi oldu. Bu hafta İngiltere Premier Lig'e kupa maçları nedeniyle ara verilirken, diğer büyük liglerde mücadele devam etti.

INTER ZİRVEDE AVANTAJI YAKALADI

Serie A'da zirvenin sahibi olan Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun kart cezası nedeniyle oynamadığı maçta Fiorentina'yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek 54 puana ulaştı. Juventus'un 78. dakikada 10 kişi kalarak 1-1 berabere kaldığı karşılaşma sonrasında Inter, zirvedeki avantajını artırdı.

BAYERN MÜNİH ZİRVEYE YAKLAŞTI

Bundesliga'da Bayer Leverkusen'in sahasında Borussia Mönchengladbach ile 0-0 berabere kalmasıyla puan kaybı yaşanırken, Bayern Münih deplasmanda Augsburg'u 3-2 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştı. 19. hafta sonunda Bayer Leverkusen 49 puanla liderliğini sürdürürken, Bayern Münih 47 puanla takibini sürdürdü.

GİRONA MAÇ FAZLASIYLA LİDER

LaLiga'da Girona, deplasmanda Celta Vigo'yu 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Real Madrid, Las Palmas deplasmanında 2-1 galip gelerek 54 puana yükseldi. Barcelona'nın Villarreal'e 5-3 kaybetmesi sonrasında teknik direktör Xavi'nin sezon sonunda görevinden ayrılacağını açıklaması dikkat çekti.

PSG ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI

Ligue 1'de lider PSG, sahasında Brest ile 2-2 berabere kalarak son 4 haftada ikinci kez puan kaybetti. Nice, Metz'i 1-0 yenerek 38 puana ulaşarak zirve takibini sürdürdü. Olimpik Marsilya ile Monaco arasında oynanan mücadele 2-2 berabere sonuçlandı. Ligde 44 puanla liderlik koltuğunda oturan PSG, Nice ve Brest'in takibi altında zirveyi korudu.

Bu sonuçlarla birlikte Avrupa'nın önde gelen liglerinde zirve mücadelesi giderek kızışırken, takımlar önemli avantajlar elde etti ve liglerin genel sıralamasında yeni gelişmeler yaşandı.