Golden Boy Ödülü'nde finale kalan 20 genç futbolcu açıklandı: Arda Güler ve Kenan Yıldız'da finalistleri arasında

Golden Boy Ödülü'nde 2024 yılı için finale kalan 20 genç futbolcu açıklandı. Prestijli ödülün sahibi olabilmek için mücadele eden genç yeteneklerin yer aldığı listede, Türkiye'nin gururu milli futbolcular Kenan Yıldız ve Arda Güler de bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:44

Dünyanın en prestijli genç futbolcu ödüllerinden biri olan Golden Boy'da bu yıl büyük bir sürpriz yaşandı. Finalistler arasında iki Türk futbolcu, Arda Güler ve Kenan Yıldız yer aldı. Tuttosport tarafından açıklanan 20 kişilik final listesinde Türk gençlerinin varlığı büyük heyecan yarattı.

Arda Güler'in Real Madrid'deki etkileyici performansı ve Kenan Yıldız'ın Juventus'ta gösterdiği gelişim, onları bu prestijli ödüle aday göstermeye yetti. İki genç yetenek, Avrupa'nın en büyük kulüplerinin yıldızları ile birlikte finale kaldı.

FİNALİSTLER ARASINDA KİMLER VAR?

Finalistler arasında Barcelona'dan Lamine Yamal, PSG'den Joao Neves ve Warren Zaire Emery gibi isimler dikkat çekiyor. Manchester United'dan Alejandro Garnacho ve Kobbie Mainoo da ödüle aday gösterilen diğer önemli isimler arasında.

2024 Golden Boy Ödülü finalistleri şu isimlerden oluşuyor:

Lamine Yamal - Barcelona

Joao Neves - PSG

Warren Zaire Emery - PSG

Alejandro Garnacho - Manchester United

Pau Cubarsi - Barcelona

Savio - Manchester City

Rico Lewis - Manchester City

Pavlovic - Bayern Münih

Kobbie Mainoo - Manchester United

Jorrel Hato - Ajax

Leny Yoro - Manchester United

Jamie Bynoe-Gittens - Borussia Dortmund

Kenan Yıldız - Juventus

Cristhian Mosquera - Valencia

Adam Wharton - Crystal Palace

Arda Güler - Real Madrid

Mathys Tel - Bayern Münih

Desire Doue - PSG

Oscar Gloukh - Salisburgo

Samuel Omordion - Porto

TÜRK FUTBOLUNUN UMUTLARI

Arda Güler ve Kenan Yıldız'ın Golden Boy finalinde yer alması, Türk futbolunun geleceği için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

GOLDEN BOY NEDİR?

Golden Boy, İtalyan spor gazetesi Tuttosport tarafından her yıl düzenlenen ve dünyanın en iyi genç futbolcusuna verilen bir ödüldür. Ödül, 2003 yılından beri verilmektedir ve kazananı uluslararası bir jüri tarafından belirlenir.