Fransa, EURO 2024'te gol atamayan takım olmasına rağmen yarı finale yükseldi

Didier Deschamps yönetimindeki Fransa Milli Takımı, EURO 2024'te sadece kendi kalelerine atılan goller ve bir penaltı golüyle yarı finale çıkmayı başardı. İspanya ile yarı finalde karşılaşacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 13:12

EURO 2024'ün favori takımları arasında gösterilen Fransa Milli Takımı, turnuvada oynadığı 5 maçta sadece 3 gol atabildi. Bu gollerin biri penaltıdan gelirken, diğer 2 gol rakip futbolcuların kendi kalesine attığı gollerle geldi.

Grup Aşaması Performansı

D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele eden Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle grup ikincisi oldu. Avusturya'yı 1-0 yendikleri maçta golü Avusturyalı futbolcu Maximilian Wöber kendi kalesine attı. Hollanda ile golsüz berabere kaldıkları ikinci maçlarında ve Polonya'ya 1-1 berabere kaldıkları üçüncü maçlarında ise gollerini Mbappe'nin penaltı golü ve Jan Vertonghen'in kendi kalesine attığı golle buldular.

Son 16 turunda Belçika ile karşılaşan Fransa, normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçı seri penaltılar sonucunda 5-3 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek Final ve Yarı Final Öncesi Durum

Çeyrek finalde Portekiz'i penaltılarla geçen Fransa, turnuvada sadece 1 gol yemiş olup, savunma performansıyla öne çıktı. Yarı finalde İspanya ile karşılaşacak olan "Horozlar", gol atamama sorunlarına rağmen finale çıkmak için mücadele edecek.