Eski Fenerbahçeli futbolcu Viorel Moldovan, Rapid Bükreş’in yeni başkanı oldu

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Rumen eski futbolcu Viorel Moldovan, Romanya'nın köklü kulüplerinden Rapid Bükreş'in yeni başkanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 22:23

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Rumen futbol efsanesi Viorel Moldovan, Romanya'nın köklü kulüplerinden Rapid Bükreş'in yeni başkanı seçildi. 51 yaşındaki Moldovan, bu önemli görevi üstlenmenin gururunu yaşarken, kulübün hedeflerine ulaşması için elinden geleni yapacağını söyledi.

RAPİD BÜKREŞ'E DÖNÜŞ

Futbolculuk kariyerinde Rapid Bükreş forması da giyen Moldovan, kulübe hem oyuncu hem de yönetici olarak hizmet etmenin kendisi için özel bir anlam taşıdığını ifade etti. Hedeflerinin, Rapid Bükreş'i yeniden Romanya futbolunun zirvesine taşımak olduğunu belirten Moldovan, taraftarların da desteğiyle bunu başaracağına inandığını söyledi.

BAŞARILI BİR FUTBOLCULUK KARİYERİ

Viorel Moldovan, futbolculuk kariyeri boyunca birçok önemli başarıya imza attı. Rapid Bükreş'in yanı sıra Nantes, Servette ve Coventry City gibi Avrupa kulüplerinde de forma giyen Moldovan, 1998 ve 2000 yılları arasında Fenerbahçe'de de görev yaptı. Sarı-lacivertli formayla 59 maça çıkan Moldovan, bu maçlarda 34 gol ve 10 asistlik bir performans sergiledi.