Erden Timur, Galatasaray'daki görevinden gözyaşları içinde ayrıldı

Galatasaray'da Sportif AŞ'deki görevinden ayrıldığını açıklayan Erden Timur, "14 aydır dayanmamın tek nedeni Galatasaray" dedi. Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı nedeniyle kararını geç açıklamak zorunda kaldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 12:49

Galatasaray’da Sportif AŞ'deki görevinden ayrılan Erden Timur, düzenlediği basın toplantısında bu kararı daha önce aldığını ancak şampiyonluk yarışı nedeniyle açıklamadığını belirtti. Timur, "Şampiyonluktan 1 veya 1.5 ay önce başkanımıza bu konuyu ilettim. Yönetim listesi verilmeden önce kendi talebimi ilettim. Şampiyonluk yarışında bunu söyleyebilmek imkansızdı. Florya'yı da etkilememesi gerekiyordu. Şampiyonluktan sonra 2 gün içinde açıklayabilirdim ama insanların kutlamalarına zarar vermek doğru değil," dedi.

"Tutunacak Bir Dalım Yok"

Erden Timur, Galatasaray’da 14 ay boyunca görevde kalmasının tek nedeninin Galatasaray olduğunu ifade etti ve şunları ekledi: "Başka tutunacak bir dalım kalsa asla bu kararı almazdım. Son 7 ayda özellikle yoğunlaştı bu iş. Taraftar bırakmamı istemiyor, ben de bırakmak istemiyorum ama tutunacak bir dalım yok. İftiralar son 6 ayda başka seviyelere çıktı. Florya'ya taşındı bu iddialar. Tutunacak dalların hepsi kırıldı ve bu noktaya geldik."

"Şampiyonluk Mücadelesi Olmasa Şu Tarihte Bırakıyorum Derdim"

Timur, şampiyonluk yarışı devam ederken ayrılık kararını açıklamasının mümkün olmadığını söyledi. "Şampiyonluk devam ederken hiçbir şey yapmazdım. Bu açıklamaların seçime hiçbir etkisi olmazdı. Oyuncularla şampiyonluktan sonra konuştum. Galatasaray'la ilgili ne yapmak gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim."

Icardi'nin Ayrılığı Hakkında

Erden Timur, Mauro Icardi'nin takımdan ayrılacağı iddialarıyla ilgili olarak, "Icardi gelirken, menajerleri de ona söylemişti. Galatasaray'da 1 sene böyle bir şey yaşadın, bunu devam ettir. İleride yine böyle teklifler gelir. Mauro çok özel bir insan. Onunla bir şey konuşmadım o senin duygundan anlar. Ben öyle bir şey olacağını düşünmüyorum," dedi.

Jose Mourinho ve Gelecek Sezon Hakkında

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho ve gelecek sezonki şampiyonluk yarışı hakkında ise Timur, "Önemli bir hoca geldi. Türkiye'ye de önemli bir katkı böyle isimlerin gelmesi. Rakibimiz de iyi bir kadro kurdu. Başarı başka bir şey. Bizim 2 senedir farklı kadrolarla şampiyonluğa ulaşmış, rekorlar kırmış bir takımımız var. Bu sene duruma göre 2-3 veya 4 tane transfer yapılacak. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasak şampiyonluktan yana hiçbir şüphem yok," ifadelerini kullandı.