Büyükekşi: Bu galibiyet Türk milletine armağan olsun, hedefimiz yarı final!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesinin ardından yaptığı açıklamada, büyük bir sevinç ve gurur yaşadıklarını dile getirdi. Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale adını yazdıran milli takımın başarısını Türk milletine armağan ettiğini belirten Büyükekşi, 2032 yılında İtalya ile birlikte düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin şampiyon olma hedefini yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 09:30

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'te çeyrek finale yükselmesinin ardından yaptığı açıklamada, büyük bir sevinç ve gurur yaşadıklarını dile getirdi. Büyükekşi, bu galibiyeti Türk milletine armağan olarak sunduklarını ve hedeflerinin yarı final olduğunu söyledi.

"ADIM ADIM ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİK"

Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen milli takımı tebrik eden Büyükekşi, "2008'den sonra ilk defa çeyrek finaldeyiz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hocamıza, futbolcularımıza ve sahada itici bir güç olan taraftarımıza çok minnettarım. Bizim için gurur verici, 85 milyon Türkiye şuan ayaktalar. Birlik beraberlik son derece önemliydi. Ülkemizin böyle şeylere ihtiyacı var. Çünkü Türk milleti en güzel şeylere layıktır. Bu galibiyetin Türk milletine armağan olmasını diliyorum" dedi.

"HEDEFİMİZ YARI FİNAL VE DAHA İLERİ"

Çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak milli takıma olan inancını vurgulayan Büyükekşi, "Hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar, öncellikle yarı finale adım adım başarabilirsek. Bundan sonra önümüz açık diyoruz. Türk milleti bu başarıları özlemişti. İnşallah bundan sonra bu başarılar sürdürülebilir olur." şeklinde konuştu.

2032 AVRUPA ŞAMPİYONASI HEDEFİ TEKRARLANDI

2032 yılında İtalya ile birlikte düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin şampiyon olma hedefini de yineleyen Büyükekşi, "Şuanda Avrupa Şampiyonası’nda mücadelede eden en genç takım Türkiye oldu. Buda bizim için ayrı bir gururdur. 18 yaşındaki gençleri hocamız sahaya sürüyor. Gerçekten gurur verici bir durumdu. İnşallah bunların sayıları daha da artacak. 2002’den beri Türkiye 22 yıldır Dünya Kupası’na katılamıyor. Bundan sonraki hedef, Dünya Kupası’na katılmak. Biz hocamıza, futbolcularımıza ilk günden beri güveniyoruz. Portekiz maçından sonrada söyledik. Çok şükür bizi mahcup etmediler. En Büyük Türkiye" diye konuştu.

Büyükekşi, açıklamasının sonunda Türk futboluna verdikleri destekten dolayı tüm taraftarlara da teşekkür etti.