Barcelona, Chimezie Metu'yu transfer etti

Turkish Airlines EuroLeague'de mücadele eden Barcelona, 27 yaşındaki oyuncu Chimezie Metu ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Metu, geçtiğimiz sezonu Detroit Pistons'ta tamamlamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 09:42

Turkish Airlines EuroLeague'de mücadele eden takımlar, yeni sezon öncesi kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Barcelona, bugün yaptığı resmi açıklamayla NBA'den önemli bir transfer gerçekleştirdi.

27 yaşındaki pivot Chimezie Metu, Katalan ekibiyle 1 yıllık sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezonu Detroit Pistons formasıyla geçiren Metu, NBA kariyerine 2018 yılında San Antonio Spurs tarafından draft edilerek başlamıştı.

NBA KARİYERİ NASIL?

Draft: 2018 NBA Draftı, 2. tur, 48. sıra (San Antonio Spurs)

Takımlar: San Antonio Spurs, Sacramento Kings, Phoenix Suns, Detroit Pistons

Son Sezon (Pistons): 14 maçta 10.5 sayı, 6.0 asist ortalamaları

YENİ SEZON İÇİN HEYECAN

Metu, NBA'deki deneyimini Avrupa'da Barcelona formasıyla sürdürmeye karar verdi. Fiziksel oyunuyla öne çıkan pivot, Katalan ekibine hem iç sahada hem de dış sahada önemli katkıları olması bekleniyor.

Barcelona'nın bu transferiyle birlikte, yeni EuroLeague sezonunda daha da güçlenen bir kadroya sahip olduğu görülüyor. Metu'nun, takımın hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor.