Adana Demirspor, Karagümrük galibiyetiyle rahat bir nefes aldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü Balotelli’nin penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Adana Demirspor, rahat bir nefes aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 12:37

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında  konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü Balotelli’nin penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Adana Demirspor, rahat bir nefes aldı.

Geçen sezon Süper Lig'de fırtınalar estiren Adana Demirspor, ligi 4. sırada tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attı. Bu başarıyla birlikte ilk kez Avrupa Kupaları'nda mücadele etme şansı yakalayan Mavi Şimşekler, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde boy gösterdi.

Avrupa kupalarına ilk kez katılan Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Genk'e seri penaltı atışları sonucunda elendi ve turnuvaya veda etti.

Avrupa Kupaları'nda mücadele etmenin yoğunluğuna rağmen geçen sezon Süper Lig'de de iyi bir performans sergileyen Adana Demirspor, 2023-2024 sezonunda ise taraftarlarının beklentilerini karşılayamadı. Ligin 27. haftasında Konya deplasmanından eli boş dönen mavi-lacivertliler,  28. hafta maçında sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü Balotelli’nin penaltı golüyle 1-0 mağlup ederek, rahat bir nefes aldı.

Ligde tam 10 hafta sonra galibiyet elde eden Süper Lig'in Adana temsilcisi, bu sonuçla puanını 35’e yükseltip 10’uncu basamağa yükselirken, 28. haftayı düşme hattının en üst sırasındaki Hatayspor'un 6 puan önünde kapattı.

Teknik Direktör Karaman: Kazanılan 3 puan çok önemliydi

"Kazanılan 3 puan hem camiamız hem de ligin sıralamamız açısından çok önemliydi. Mevcut kadromuzda kart cezalısı, sakatlar bulunmasına rağmen oyuncularımız sonuna kadar en iyi şekilde mücadele ederek haklı bir galibiyete imza attı. Zamana, bu zamanı da iyi değerlendirmeye ve aynı zamanda maçı oynayarak oyunu, oyuncuyu görmeyi ve buna göre değişiklikler yaparak skor almaya ihtiyacımız var. Biz bunu birlikte yapmaya çalışıyoruz. Sabırlı olalım.

Bu zor süreçte taraftarımız da müthiş bir etkinlik yaparak takımın 12. adamı olduğunu gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzde çok zor bir deplasman var. Çalışacağız, takımı geliştireceğiz. Takımımızı hazırlayarak Adana’ya mutlu bir şekilde geri dönüş yapıp, ligi de mutlu bir şekilde bitirmek istiyoruz."