Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan coğrafya hatası: Türkiye 780 bin metrekare değil

Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'ya 2 gol atarak Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı çeyrek finale taşıyan Merih Demiral’ın gol sevincini ‘bozkurt’ işareti yapmasıyla başlayan tartışmalara ‘birlik ve beraberlik” mesajı içeren paylaşımıyla dahil oldu. Murat Sancak, bu paylaşımında coğrafya hatası yaparak, Türkiye’nin kapladığı alanı 780 bin metrekare olarak ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 10:49

Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak,  EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'ya 2 gol atarak Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı çeyrek finale taşıyan Merih Demiral’ın gol sevincini ‘bozkurt’ işareti yapmasıyla başlayan tartışmalara ‘birlik ve beraberlik” mesajı içeren paylaşımıyla dahil oldu.  Murat Sancak, bu paylaşımında coğrafya hatası yaparak, Türkiye’nin kapladığı alanı 780 bin metrekare olarak ifade etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Son 16 Turu'nda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek 2000 ve 2008 yıllarının ardından bu turnuvada 3. kez çeyrek finale yükseldi.

Ay-Yıldızlılara galibiyeti ve çeyrek final biletini getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral kaydetti. Rakip Avusturya'nın golünü ise 66. dakikada Michael Gregoritsch attı.

Merih Demiral'ın ikinci golden sonra 'bozkurt' işareti yaparak sevinmesi ise dikkati çekti.

UEFA, A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın ikinci golden sonraki gol sevinci hakkında soruşturma başlattı. İddiaya göre UEFA'nın Merih Demiral'a 2 maç 'men' cezası vereceği öne sürüldü.

TFF de, Merih Demiral savunma süresinin 5 Temmuz Cuma günü dolacağını ve UEFA'dan henüz kesin bir karar gelmediğini belirtti.

"780 bin metrekarede yaşayan ve T.C. kimliğine sahip herkes..."

Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak ise sosyal medya hesabından, konuyla ilgili ‘birlik ve beraberlik’ mesajı veren paylaşımda bulundu.

Murat Sancak, paylaşımında "Evet, çok değerli sporseverler. Melih kardeşimin yaptığı hareketi, bazıları yanlış bulmakta olabilir. Ama şunu bilin ki 780 bin metrekarede yaşayan ve T.C. kimliğine sahip herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Irkı, dili her ne olursa olsun, bu yüzden kenetlenelim, tek odak noktamız, formanın üstündeki, ay yıldız olsun." ifadeleri kullandı.

Murat Sancak'ın paylaşımında Milli Futbolcu Merih Demiral'ın ismini 'Melih' olarak yazması bazı takipçilerinin dikkatinden kaçmazken, Sancak, durumu 'bazen klavye azizliğine uğruyoruz' şeklinde düzeltmeye çalıştı.

Murat Sancak'ın sosyal medya hesabı X'den yaptığı bu paylaşımında, sayısı 117 bin 315 olan takipçilerinin dikkatinden kaçan en önemli detay ise Türkiye'nin sınırlarını kapsayan alana ilişkin verdiği rakam oldu.

Sancak'ın, Türkiye'nin kapsadığı alanın 780 bin metrekare olduğunu ifade etmesi, diğer bir 'klavye azizliği' olarak yorumlanırken, bu rakamsal hataya ilişkin düzeltme yapıp yapmayacağı ise merakla beklenmeye başlandı.

Türkiye sınırlarını kapsayan alan

Türkiye'nin göller ve adalar dahil kapladığı gerçek alan 814.578 kilometre kare, izdüşüm alanı ise 783.562 kilometreyi kapsıyor.