Adana Demirspor Akademisi’nden 5 futbolcu kampta

Yeni sezon hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Adana Demirspor’da, 5 akademi oyuncusu kampa davet edildi. Mavi-lacivertlilerin ayrıca Hollanda Ligi takımlarından Ajax'ta yardımcı antrenör olarak görev yapan Avusturyalı Michael Valkanis ile ilgilendiği spor medyasında gelen haberler arasında..

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 15:24

Yeni sezon hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Adana Demirspor’da, 5 akademi oyuncusu kampa davet edildi. Mavi-lacivertlilerin ayrıca Hollanda Ligi takımlarından Ajax'ta yardımcı antrenör olarak görev yapan Avusturyalı Michael Valkanis ile ilgilendiği spor medyasında gelen haberler arasında.

İlkhaber Gazetesi'nden Serhat ŞANLI'nın haberine göre; Yeni sezon hazırlıklarını Bolu kampında sürdüren Adana Demirspor’da ekibe alt yapıdan takviye yapıldı. Geride kalan sezon sonu birçok futbolcusuyla yollarını ayıran mavi-lacivertlilerde 5 akademi oyuncusu kampa davet edildi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre şu futbolcular kampa çağrıldı; Caner Kaban (2006-Orta saha), Mustafa Yiğit Durmaz (2008-Kaleci), Kadir Karayiğit (2005-Sağ bek), Kürşat Türkeş Küçük (2005 Orta Saha), Sefa Gülay (2006-Orta saha)..

KEYİFLİ ANTRENMAN

Adana Demirspor’da kampta genç kadro dikkat çekerken, antrenmanlarda gençlerin hırsı dikkat çekiyor. Teknik heyet futbolcuların bu hırsına sevinirken, alt yapıdan gelen gençleri A kadroya bir an önce monte etmek için özel çalışıyor.

Yardımcı Antrenör Serkan Damla yönetiminde dün antrenmanda, ısınma hareketleriyle başlayıp, ardından 5'e 2 top kapma ve pas çalışmasıyla devam etti. İdman, taktik çalışmaları ve çift kale maçla son buldu.

TEKNİK DİREKTÖR İSMİ ŞEKİLLENİYOR

Adana Demirspor'da teknik direktör şekillenmeye başladı. Mavi-lacivertlilerde son olarak Hollanda Ligi takımlarından Ajax'ta yardımcı antrenör olarak görev yapan Avusturyalı Michael Valkanis ile anlaştığı iddiaları spor camiasında yer almaya başladı.

UEFA-Pro Lisans'ı bulunan 49 yaşındaki teknik adam daha önce Ajax dışında; Hapoel Tel Aviv ve Eupen’de teknik direktör, Eupen, Yunanistan, Adelaide United ve PEC Zwolle’de yardımcı antrenör, Melbourne City ve Adelaide United’de geçici antrenör ve Adelaide United’de Gençlik gelişim koordinatörü görevlerinde bulundu.

MENDOZA İLE YOLLAR AYRILDI

Adana Demirspor, Steven Mendoza ile yollarını ayırdı. Devre arası ekibe katılan oyuncunun ailevi sorunlarını gerekçe göstererek takımdan ayrıldığı belirtildi. Mavi-lacivertlilerden yapılan açıklamada, “Kulübümüz; profesyonel futbolcumuz Steven Mendoza’nın sözleşmesindeki tüm sorumluluklarını yerine getirmiştir.

Fakat buna rağmen oyuncumuz, ailevi sebeplerini öne sürerek, eşinin gelmek istememesi üzerine 4 Temmuz itibariyle sözleşmesini haksız olarak feshetmiştir. Kulübümüz ve hukuk birimimiz konuyla ilgili girişimlerine başlamıştır.” Denildi.

‘TRİBÜNLERE KADIN ELİ’ KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Adana Demirspor’dan Passolig kartına sahip olan ilk 1500 kadın taraftarına Güney Kale Arkası Alt tribününden kombine bilet hediyesi devam ediyor.  Kulüp Başkanı Murat Sancak tarafından karşılanacak olan biletler için kulüpten çağrı yapıldı.

Kulüp tarafından konu ile ilgili şu açıklama yapıldı;

“Başkanımız Murat Sancak tarafından kadın taraftarlarımıza hediye edilmek üzere Güney Kale Arkası Alt tribünü için iletişim adresine gönderilen taleplerinizi almaya devam ediyoruz.

Yapılan başvuruların çoğunda e-bilet kullanım süresi dolduğu için yüklemeler gerçekleştirilememiş olup, başvuru yapmış olan kadın taraftarlarımızın e-bilet kullanım süresinin Haziran 2025 tarihine kadar geçerli olması gerekmektedir.”

DAHA ÖNCE ÖĞRETMEN VE ĞRENCİLERE DE MÜJDE VERMİŞTİ

Adana Demirspor Kulüp Başkanı Murat Sancak, geçtiğimiz günlerde yeni sezonda öğretmen ve öğrencileri maçlara davet edeceğini söylemişti. Sosyal medya hesabından müjdeyi paylaşan Sancak, her maça bir öğretmen ve 10 öğrenciyi davet edeceğini duyurmuştu.

Adana Demirspor’a yeni taraftarlar kazandıracak olan proje ile yeni sezonda her lise okulundan her maça 10'ar öğrenci ve 1 öğretmen davet edilecek.  1.000 - 1500 arası Güney Kale Arkası için kombine yüklenecek ve bedelin tamamı Murat Sancak tarafından karşılanacak.