Adana'da Amatör Liglerde yeni sezonun kura çekimi başladı

2024-2025 futbol sezonu için Süper Amatör Lig, 1. Amatör Lig ve U-18 1. Lig kura çekimleri, Ali Gülleri Spor Merkezi'nde düzenlenen etkinlik ile yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 12:17

Adana'da, 2024-2025 futbol sezonu için kura çekimleri başladı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen Süper Amatör Lig, 1. Amatör Lig ve U-18 1. Lig kura çekimleri, Ali Gülleri Spor Merkezi'nde gerçekleşti. ASKF Başkanı Ahmet Bozan ve Sarıçam Belediyesi Spor İşleri Müdürü Kadir Gül'ün yanı sıra, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci'nin de katılımıyla düzenlenen etkinlikte, amatör sporun önemi ve bu sezonun getireceği yeni heyecanlar vurgulandı.

Bozan, “Sizler bu spor ailesinin kahramanlarısınız”

ASKF Başkanı Ahmet Bozan, “2024- 2025 Yılı bütün kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bulu yılı daha güzel geçirerek iyi bir sezon geçirmeyi temenni ediyorum. Amatör spor kulüplerimiz şehrimizde gençlik ve gelecek bağlamında vücunu koyan yapı. Dolayısıyla bu noktada ben hepinize teşekkür ederim. Amatörde olsa, gençlikte olsa, gelecekte olsa sizlere her zaman söylüyoruz, sizler bu camianın, bu spor ailesinin kahramanlarısınız” dedi.

Sarıçam Belediye Spor İşleri Müdür Kadir Gül, “Yeni bir sezon, yeni bir heyecan, yeni müsabakalar. İnşallah  bu yık ki müsabakalar bir önceki seneden daha başarılı geçer. Emeği geçen ve geçecek herkese şimdiden tebrik ediyorum” diye ifade etti.

İnci, “Sporcuları yetiştirerek Dünya’da çeşitli takımlarda yer almasını sağlayacağız”

Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci amatör spor kulüplerindeki sporcular için şu ifadeleri kullandı: “Sporun bizi birleştirici, bir takım kötü alışkanlıklara bulaşmamızı engel oluyor. Adana’da cidden takım sayısı çok fazla. Gençlerin spor yapması için en iyi yol amatör spor kulüpleri. Biz artık yavaş yavaş sporcu ihracatı yapmak istiyoruz. Biz bu sporcuları yetiştirerek bunların hem Türkiye hem de Avrupa’da, Dünya’da çeşitli takımlarda yer almasını sağlayacağız. Fiziki olarak imkanlarımız arttırmaya çalışıyoruz.”