A Milli Futbol Takımı kadrosunu oluşturan 26 futbolcudan 14'ü, yabancı takımlarda oynuyor

Bu yıl Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) Gürcistan'ı 3-1 yenerek başlayan Türkiye A Milli Futbol Takımı kadrosunu oluşturan 26 futbolcudan 14'ü, yabancı takımlarda oynuyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 10:20

Bu yıl Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) Gürcistan'ı 3-1 yenerek başlayan Türkiye A Milli Futbol Takımı kadrosunu oluşturan 26 futbolcudan 14'ü, yabancı takımlarda oynuyor.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 grup maçında müthiş bir performans sergileyerek Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti. EURO 2024'de ilk sınavı rahat geçen Ay-Yıldızlılarda goller 25. dakikada Mert Müldür, 65. dakikada Arda Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu'ndan gelirken, Gürcistan'ın golünü ise 32. dakikada Mikautadze kaydetti.

BVB Dortmund Stadyumu'nda oynanan bu maçın sonucuna göre, A Milli Takım, EURO 2024'e 3 puanla başlamış oldu.

Vincenzo Montella yönetiminde Gürcistan karşısında 10'uncu maçına çıkan Türkiye A Milli Futbol Takımı kadrosunda yer alan futbolculardan yarısından fazlasını ise yabancı takımlarda oynayan futbolcular oluşturdu.

Bu futbolcular kalede Altay Bayındır (Manchester United), defansta Zeki Çelik (Roma), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli) ve Samet Akaydın (Panathinaikos), orta sahada Hakan Çalhanoğlu (Inter), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica) ve Salih Özcan (Borussia Dortmund), forvette ise Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes) ve Yusuf Yazıcı (Lille) oldu.

Lig Şampiyonu Galatasaray ve Lig ikincisi Fenerbahçe’den 4’er futbolcu A Milli Takım’da

A Milli Takım kadrosunda TFF Süper Lig'in 2023-2024 şampiyonu Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz, Fenerbahçe'den Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci, Beşiktaş'tan Mert Günok, Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy, Trabzonspor'dan da Uğurcan Çakır yer aldı.

Yabancı kulüplerde oynayan futbolculardan Arda Güler, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız, Gürcistan maçında ilk 11’de yer alan futbolcular olarak dikkati çekti.

Süper Lig’deki 16 takımın esamesi okunmadı

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında Süper Lig’deki küme düşenler de dahil olmak üzere geriye kalan 16 takımın, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda esamesi okunmadı. Dört Büyükler olarak nitelendirilen takımların dışında yer alan aralarında Başakşehir, Kasımpaşa, Sivasspor, Alanyaspor, Rizespor, Antalyaspor, Gaziantep ve Adana Demirspor gibi Anadolu takımlarının futbolcularından EURO 2024’e giden futbolcu bulunmaması, soru işaretlerine neden oldu.

EURO 2024 Portekiz maçı, 22 Haziran Cumartesi günü

Bu arada, Türkiye - Portekiz maçı 22 Haziran Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak. Karşılaşma TRT 1'de canlı yayınlanacak.

F GRUBU PUAN DURUMU TABLOSU

1- Türkiye -   3 puan

2- Portekiz -  3 puan

3- Çekya -     0 puan

4- Gürcistan - 0 puan