38. Uluslararası Mersin Briç Festivali başladı: 250 bin TL’lik ödül dağıtılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde başlayan 38. Uluslararası Mersin Briç Festivali, 22 Eylül'e kadar sürecek. Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 300 sporcunun katıldığı etkinlikte toplam 250 bin TL ödül dağıtılacak. Festival, Türkiye'nin en uzun süreli briç organizasyonu olma özelliği taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 10:42

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 38. Uluslararası Mersin Briç Festivali, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyona, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 300 sporcunun katılması bekleniyor. Bu yıl "kartlar dağıtılsın, stratejik düşünceler savaşsın" sloganıyla yapılan festivalde toplam 250 bin TL’lik ödül dağıtılacak.

''Festival 22 Eylül Pazar günü sona erecek''

38 yıldır kesintisiz devam eden etkinlik, Türkiye'nin en uzun soluklu organizasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, etkinliğe Ukrayna, Bulgaristan, Fransa, Lübnan ve Mısır'dan katılımcıların bulunduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra 18 ilden de katılımcılar var. Turnuva boyunca yaklaşık 300 katılımcı bekliyoruz" dedi. Festivalin 22 Eylül Pazar günü sona ereceğini de sözlerine ekleyen Gökayaz, Mersin'in spor organizasyonları açısından önemini vurguladı.

Mersin Briç Spor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Kerem, festivalin Mersin'in tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, "Umut ediyorum ki bu yıl 38’incisini düzenlediğimiz festivalde 40’ları, 50’leri gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Katılımcılardan Hüseyin Cesur, Mersin Briç Festivali'nin briç camiasında popüler olduğunu vurgulayarak, "Güney insanının sıcaklığı turnuvaya da yansıyor. Dolayısıyla birçok insan Mersin Briç Festivali’ni bekliyor" dedi. İstanbul'dan gelen katılımcı Arzu Sönmez de, "Buraya katılmayı seviyoruz. Keyifle geldik ve umarım keyifle geçer" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, 22 Eylül Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.