Zabıta, itfaiye ve infaz koruma memurlarının özlük hakları için CHP'den kanun teklifi

CHP'li Gürer, zabıta, itfaiye ve infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için kanun teklifi hazırlayıp TBMM'ye sunduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 10:35
ilkhaber-gazetesi.com

EMRE EKİCİ

ADANA (İLKHABER) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zabıta, itfaiye ve infaz koruma memurlarının özlük haklarını iyileştirmek ve yaşadıkları mağduriyetleri gidermek amacıyla üç ayrı kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı.

Gürer, bu kesimin ciddi hak kayıplarına uğradığını ve görevlerinin ve sorumluluklarının daha iyi tanımlanmasını içeren kanun tekliflerinin Meclis gündemine alınmasını talep ettiklerini belirtti.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda zabıtaların özlük haklarının iyileştirilmesi, görevlerinin daha iyi tanımlanması ve yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini öneren Gürer, "Belediyelerin şirket işçisi olarak kabul edilen yardımcı zabıta statüsündeki çalışanların tamamının kadroya alınması ve özlük haklarının iyileştirilmesini öneriyoruz" dedi. Zabıta personelinin özlük haklarının iyileştirilmesine ve bazı görev ve yetkilerinin sınırlamalarının kaldırılmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

İtfaiye personelinin yangın, deprem ve diğer doğal afetlerle mücadelede canla başla çalıştıklarını belirten Gürer, itfaiyecilere yönelik düzenlemelerin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. İtfaiyecilerin haklarının iyileştirilmesi, yardımcı itfaiyecilerin asıl işi yaptıkları kadroya alınması ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gürer ayrıca infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini ve adliye çalışanlarının sorunlarına da dikkat çekti. İnfaz koruma memurlarının hükümlülerle aynı yaşamı paylaştığını belirterek, özlük haklarının iyileştirilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Kamu iktisadi teşekküllerinde, belediyelerde işçi statüsünde olanların kadroya geçirilmemesi, atanamayanlar, üniversite mezunu işçilerin memur kadrosuna alınmaması gibi sorunlara da işaret eden Gürer, bu sorunların da çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Son olarak, Gürer, 3 ayrı kanun teklifinin mecliste gündeme alınması ve bir an önce bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.