Vahit Kirişçi kimdir? Vahit Kirişçi kaç yaşında, nereli?

Vahit Kirişçi, Türk siyasetçi ve eski Tarım ve Orman Bakanı. Çarpıcı yorumları ile dikkat çeken Kirişçi’nin hayatı merak ediliyor. Peki Vahit Kirişçi kimdir? Vahit Kirişçi kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:18

Vahit Kirişçi, 4 Aralık 1960 tarihinde Kahramanmaraş, Türkiye’de doğmuştur. Türk siyasetçi olan Kirişçi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamlamış, doktorasını ise İngiltere'deki Cranfield Üniversitesi'nde gerçekleştirmiştir.

EĞİTİM VE KARİYER HAYATI

Kirişçi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalışmış, ardından Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır. 1995 yılında doçent, 2001 yılında ise profesör unvanını almıştır. Toplamda 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayını bulunmaktadır. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlenmiştir.

SİYASİ KARİYERİ

Vahit Kirişçi, 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekilliği yapmıştır. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği görevlerini üstlenmiştir. 23. Dönemde Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2022 - 2023 yılları arasında Tarım ve Orman Bakanı olarak görev yapmıştır.

SON DÖNEM GELİŞMELERİ

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçilen Kirişçi, şu anda Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.