Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi'nde Karabağ Deklarasyonu imzalandı

Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nde "Ulaştırma Bağlantısı ve İklim Hareketi ile Sürdürülebilir Bir Gelecek İnşa Etmek" temasıyla gerçekleştirilen toplantıda Karabağ Deklarasyonu imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 15:03

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi, "Ulaştırma Bağlantısı ve İklim Hareketi ile Sürdürülebilir Bir Gelecek İnşa Etmek" temasıyla Azerbaycan'ın Şuşa kentinde gerçekleşti.

Zirveye ev sahipliği yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev eşlik etti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban da teşkilatın gözlemci üyeleri olarak zirvede yer aldı.

STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ VURGULANDI

Zirvede, TDT ülkeleri arasında ulaştırma, ticaret ve yatırım alanlarında iş birliğinin geliştirilmesi, bölgesel entegrasyonun güçlendirilmesi ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik ortak adımlar atılması ele alındı.

KARABAĞ DEKLARASYONU İMZALANDI

Zirvenin en önemli sonuçlarından biri de "Karabağ Deklarasyonu"nun imzalanması oldu. Deklarasyonda, TDT ülkeleri arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve insani ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar ve ortak hedefler yer aldı.