TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Aklını yitirmiş Netanyahu'dan her şey beklenir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve Filistin davasına adanmış hayatının önemine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 10:16

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta uğradığı saldırıda hayatını kaybettiğini belirten Kurtulmuş, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

Kurtulmuş, İsmail Haniye'nin hayatını kaybetmesi üzerine yaptığı açıklamada, "Gazze’nin şehitler kervanına bir büyük mücahit daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehit vermiş İsmail Haniye kardeşimiz, insanlık düşmanı, katliamcı Siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehit edildi" dedi. Kurtulmuş, Haniye'ye Allah'tan rahmet diledi ve "Makamı ali, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN DAVASI VE MÜCADELE

Kurtulmuş, Haniye'nin Filistin davasına adadığı ömrün ve verdiği mücadelenin nesillere örnek olduğunu belirtti. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in sözleriyle Haniye'nin şehadetinin önemine vurgu yaparak, "Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı" dedi. Filistin halkına ve özgür Filistin davasına gönül verenlere sabır ve başsağlığı diledi.

SALDIRI VE ULUSLARARASI TEPKİLER

CNN TÜRK'te açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Haniye'nin "alçak bir saldırıyla şehit edildiğini" belirtti. Bu saldırının tüm insanları uyandırması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Netanyahu ve ekibinin derhal durdurulması gerektiğini söyledi. Filistin davasının Türkiye için milli bir mesele olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE'DEKİ GÜVENLİK VE YENİ SALDIRILAR

Kurtulmuş, Türkiye'nin kendi topraklarını koruyacak güçlü bir ülke olduğunu ve dışarıdan gelen tehditlere karşı pabuş bırakmayacağını belirtti. Ayrıca, "Aklını yitirmiş Netanyahu'dan her şey beklenir" diyerek, olası yeni saldırılara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret etti.