Şeyhmus Tanrıkulu: Riskli bölgelerde yapı güvenliği öncelikli olmalı

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, İlkhaber Gazetesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, deprem bölgesinde yaraların sarılması için yapılan çalışmaları ve deprem yönetmeliğinin önemini vurguladı. Tanrıkulu, TOKİ projelerinin dayanıklılığını belirtirken, yapı güvenliğine yönelik daha sıkı tedbirlerin gerekliliğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2024 09:59

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, İlkhaber Gazetesini ziyaret ederek gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyarete HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Özbay ve Yüreğir İlçe Başkanı Yusuf Yaman katıldı. Şeyhmus Tanrıkulu, deprem bölgesindeki çalışmalarına değinerek, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası 11 ilde yaraların sarılması için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Deprem yönetmeliğinin önemine dikkat çeken Tanrıkulu, yapı güvenliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

“Deprem bölgesinde vatandaşların yarasını sardık”

HÜDA- PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, “Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ile giderek depremzedeleri ziyaret ettik, sıkıntılarına çözüm bulmak ve yerlerini tespit etmek için oralarda çalışmalar yaptık. Sivil toplum örgütleri de depremde çok fazla yardımcı oldular. Deprem kış ayına denk gelince vatandaşlar çok fazla sıkıntı yaşadı. Deprem bizim için büyük bir imtihandı. Son zamanlarda meydana gelen depremler biz gösteriyor ki riskli bölgelerde  yaşadığımız için güvenliğimiz için  tedbir alınması gerekiyor” diye ifade etti.

“Deprem yönetmeliğinin üzerinde durulması gerekiyor”

Şeyhmus Tanrıkulu konuşmasında depremde TOKİ’lerin etkilenmediğine değinerek şunları söyledi: “Günümüzde hala 15 katlı binalar yapılıyor. Şu an yapılan TOKİ’ler 4 katlı oluyor genel. TOKİ’lerde yıkılan bir bina olduğunu duymadık. Malatya, Adıyaman’da yeni yapılan binalar yıkılmıştı. İstanbul depreminden sonra deprem yönetmeliği çıkartılmıştı. Yönetmeliğe göre belediyenin yapı denetimi, şantiye şefi, mimar gibi birçok yerden kontrol edilmesine rağmen depremde çok fazla bina yıkıldı. Bundan sonra bu deprem yönetmeliğinin üzerinde durulması gerekiyor çünkü deprem durmuyor.”

“Depremde evleri yıkılan insanlara yüzbinlerce TOKİ yapıldı”

Tanrıkulu, “Ülkemiz ekonomik yönden şu an da biraz sıkıntıda, deprem meydana geldiğinde daha fazla sıkıntıya giriyor. 6 Şubat depremlerinde hükümetin eksikliklerine rağmen depremzedelere ev yapılması büyük bir başarı sağladı. Depremde evleri yıkılan insanlara yüzbinlerce TOKİ yapıldı. Cumhurbaşkanın halka verdiği sözü ilk yılda teslim edeceğiz dediler. Bir kısmını teslim ettiler ama diğer kısmı da yapılma aşamasında. Devletimizin böyle zamanlarda insanların sorunlarını çözmesi, destek olması psikolojik anlamda insanlara iyi geliyor” şeklinde konuştu.