Sağlık Bakanı Memişoğlu: Kilis’te hasar gören eski devlet hastanesi kısa sürede hizmete girecek

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kilis'te hasar gören eski devlet hastanesinin tadilatların ardından hizmete açılacağını ve Malatya'daki depremde yaralanan 9 vatandaşın tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 14:09

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş depremlerinde hasar gören Kilis Devlet Hastanesi’nin tadilat sonrası kısa süre içinde yeniden hizmete açılacağını duyurdu. Memişoğlu, Kilis'te yaptığı açıklamada, "Kilis'te sağlık hizmetlerindeki eksiklikleri tamamlamış durumdayız. Eski devlet hastanemizi küçük tadilatlardan sonra tekrar hizmete sunacağız" dedi.

‘‘MALATYA'DAKİ DEPREMDE YARALANAN 9 VATANDAŞIMIZIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR’’

Memişoğlu, dün Malatya’da meydana gelen depremde hastaneye başvuran 9 vatandaşın tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Yaralıların çoğunluğunun korkudan yüksekten atladığını ve ciddi bir sorun olmadığını ifade eden Memişoğlu, "İnşallah en kısa sürede taburcu edeceğiz" dedi.

‘‘KİLİS’TE SAĞLIK HİZMETLERİ GÜÇLENİYOR’’

Bakan Memişoğlu, Kilis’te sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi yönünde önemli adımlar atıldığını belirtti. Kilis’in hem Suriye krizi hem de depremlerden etkilendiğini vurgulayan Memişoğlu, “Kilis, misafirperverliğiyle önemli bir şehir. Depremlerden sonra yaralarını hızlıca sardı ve sağlık hizmetlerini de iyileştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

‘‘ESKİ DEVLET HASTANESİ STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP’’

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hasar gören eski devlet hastanesinin kısa sürede tadilat edilip hizmete açılacağını belirten Memişoğlu, "Bu hastane bizim için stratejik öneme sahip. Sağlık hizmetlerindeki eksiklikleri tamamlayarak daha iyi bir sağlık sistemi oluşturacağız" dedi.

‘‘AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEMİ GÜÇLENDİRİLECEK’’

Aile hekimlerinin değerli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Memişoğlu, bu sistemin daha da geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Aile hekimleri, mahallelerdeki en önemli sağlık elçilerimiz. Onların da destekleneceğini ve mevzuat açısından iyileştirmeler yapılacağını ifade etmek istiyorum" dedi.