Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Acarlar’dan Adana için 26 proje

Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Acarlar’ın Aday Tanıtım Toplantısı yapıldı. Acar, 26 projesinden bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 12:38
ilkhaber-gazetesi.com

Saadet Partisi Adana’da çıkardığı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Acarlar için Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi. Bir otelde yapılan tanıtım toplantısına çok sayıda partili ve basın mensubu katıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Acarlar, Adana’da her kesime dokunan projelerinden bahsetti.

Öncesinde toplantının açılış konuşmasını Saadet Partisi Adana İl Başkanı Hasan Şaybak yaptı.

Şaybak, “Karışık bir ortamda yerel seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerin normal bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Bu seçim her şeyden önemli ve belki de Türkiye’nin dönüm noktası olacak bir seçim. Vereceğiniz her oyla Türkiye’nin her tarafında ‘Milli Görüş Belediyeciliği’ni tanıtacağız ve bu belediyeciliğin hizmetlerini milletimize tattıracağız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Acarlar, katılan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. Acarlar, “Adil bir yarışa girmediğimizi hepimiz biliyoruz. Adana doğallıktır ve her şeyi açık açık konuşmaktır” şeklinde konuştu.

Projelerinden söz eden Acarlar, “Bu şehrin bir master planı yok. Master planı bir yerin coğrafi koordinatları göz önünde bulundurularak şehrin kimliği, iklimi, coğrafi konumu vb. şeylerin tamamının Çevre Şehircilik iş birliğiyle hazırlanması demektir. Adana’da bu plan yokken yollardan, trafikten ya da başka şeylerden bahsetmek bu işi bilmemektir” cümlelerini kullandı.

ACAR 26 PROJEDEN BAHSETTİ

Hüseyin Acarlar, 26 projesinden şöyle bahsetti:

Yönetimde Şefaflık: Belediyemizde kapalı kapı olmaması. Ulaşılabilir denetlenebilir anlayışa geçilmesi.

Milli Şehirler: Coğrafi koordinatlarla uyumlu, huzurlu, yaşanabilir, yavaşlatılmış, inovasyon destekli, tarihi dokuya uygun mahallelerden kurulu şehir inşası.

İmar ve Afetlere Hazırlık: Belediyeevleri Mahallesi’nin acilen imar edilip binaların yenilenmesi, mesken dönüşümünün sağlanması. Deprem riskine karşı Güzel yalı, Toros, Huzurevleri, Mahfesığmaz, Belediyeevleri gibi toplam nüfus yoğunluğu 200 bini bulan mahallerimiz başta olmak üzere sismik  zolasyon ve damper rampa sis teminin acilen uygulanması.

Konut Üreten Belediye: Belediye teşekküllü İmar A.Ş’nin konut üretiminde aktif hale getirilmesi.

Yap-Kur-Otur: Güney Adana mahallelerinden başlamak üzere yeniden yap kur otur mottosuyla yavaşlatılmış şehir anlayışıyla yenilenmesi.

Organik Şehir: Çatalan su havzasının olduğu bölgede organik tarım üssü olmasını sağlayacak düzenlemelere gidilmesi. Taşra ilçelerindeki ürün çeşitliği dikkate alınarak organize bölgelere kurulması.

Çevreci Şehir: Şehir katı atık yönetim stratejisinde yeni anlayış ve uygulamalara gidilmesi. ASKİ yönetim ve sorumluluk sınırları içinde su kaynaklarımızın etkin kullanımı, şehir kanallarının etkin, verimli ve estetik formatta yeni bir anlayışla düzenlenmesi. Çevre peyzajının bu anlayışla yapılandırılması. Güneş enerjisi başta olmak üzere şehrin kendi enerjisini üreteceği yenilenebilir çevre dostu enerji üretim uygulamalarına geçilmesi.

Tarımda Rasyonel Verimlilik: Tarım arazisi alanı ve yerleşkelerin master plan 2 çerçevesinde rasyonel verimlilikle yapılandırılması.

Kültür Sanat Şehri Adana: Kültür sanat Şehri Adana imajının yeniden formatlandırılıp, hak ettiği noktaya taşınması.

Butik Tekno Kent: Teknoloji üssü bir Adana için nitelikli diplomalı ama işsiz, nitelikli ama iş kuramayan genç nüfusumuza dönük her ilçemizde butik tekno kentlerin kurulması, ücretsiz okuma kütüphane sayılarının arttırılması.

Adana Ulaşımında Rejim Değişikliği: Sadece makro çözümlerle yıllara sair çözümlerden medet ummayacak, noktasal dokunuşlarla rahatlamalar sağlanması.

Çoklu Taşıma Sistemleri: Master planımız çerçevesinde, hafif raylı sistemi geliştireceğiz. Coğrafi koordinat sistem merkezli çalışmada; doğu batı üç tane, kuzey güney üç tane tramvay ile çoklu taşıma sistemlerinin kurulması.

Ücretsiz Ulaşım: İşkur’a kayıtlı işsiz, emekli ve öğrencilerimiz için ücretsiz ulaşım imkanı sağlanması

Pembe Otobüs: Güvenli ve huzurlu bir toplu taşıma. Kadınların, engellilerin ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla ulaşımını sağlanması.

Kaldırım İşgaline Son: Kaldırım işgaline son verilmesi. İşportada iaşesini sağlamaya çalışan insanımıza merkezi yerlerde ücretsiz pazar alanları oluşturulması.

Sosyal Belediyecilik: Ekmek kuyruğunun bitirilmesi. Evlere ekmek servisi gerçekleştirilerek ekmek çeşitlendirilmesine gidilmesi. İhtiyaç sahiplerine kaymakamlıklarımız himayesinde muhtarlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın destek ve bilgileriyle ekmek ihtiyacının ücretsiz karşılanması.

Sağlıkta Rejim Değişikliği: Sağlık Daire Başkanlığı uygulamalarında strateji değişikliğine gidilmesi. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrım yapılması.

Gençler Mutlu, Adana Mutlu: Evlenecek gençlerimize beyaz eşya desteği, konut desteği sağlanması. Kalifiye olmayan gençlerimizin esnafımızın ara eleman ihtiyacını da karşılayacak şekilde iki ay ücretinin karşılanması, eğitim sürecinin her aşamasında desteğin verilmesi gibi uygulamalara hızlıca geçilmesi.

Engelli Vatandaşlarımıza İstihdam: Binlerce engelli vatandaşımızın istihdama kazandırılması. Engelsiz bir Adana’nın mümkün kılınması.

Raf Marketler: Adanalıların mahallerinde uygun fiyatlı ve sağlıklı tarım ürünlerine doğrudan ulaşmasının sağlanması. Bu marketlerde satılacak ürünlerin civar illerde üretilmesi.

Öğretene Destek, Öğrenene Fırsat: Atanamayan öğretmenler ve Adana’da üniversite okuyan gençlerimize tam zamanlı ve yarı zamanlı iş imkanı sağlanması.

Mesaisiz Meslek: Ev hanımlarının ev ekonomisine destek çalışmalarında eğitim ve teknik alt yapı desteğinin sağlanması.

Hijyen Timleri: Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapacağımız iş birliğiyle okullarımızın temizlik malzemesi ve temizlik personeli ihtiyaçlarının karşılanması.

Hayvan Dostu Belediye: Adana sokaklarının çocukların huzurlu bir şekilde oynayabileceği güvenli sokaklar haline getirilmesi, can dostlarımızın da güvenliğinin sağlanması.

Basın Üssü: Yerel Basın Merkez Üssü kurulması. Bağımsız gazetecilik anlayışının gerçek zeminle buluşturulması. Ulusal ölçekli örnek model basın stratejisine geçilmesi”