Özgür Özel: İzmir, belediyecilikte öncü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Belediye Sokağı'ndaki stantları ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin veteriner işlerinden kentsel dönüşüme, itfaiyeden sanal sanat deneyimlerine kadar birçok hizmeti inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 17:07

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Belediye Sokağı’nda kurulan stantları ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve protokol üyeleri ile birlikte fuarı gezen Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli hizmetlerine dair bilgiler aldı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

VETERİNER İŞLERİNDEN KENTSEL DÖNÜŞÜME: İZMİR BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ

Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı standını ziyaret ederek, burada sunulan hizmetler hakkında bilgi aldı. Özel, "Belediyelerimize yazdığımız talimat sonucunda ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’nı kurdu. Şimdi tüm belediyelerimiz, veteriner işlerini daire başkanlığı düzeyinde kuruyor" dedi. Ayrıca, CHP Genel Merkezi’nin köpekleri Bal ve Mayıs için üretilen ödül mamalarından aldı.

DEPREM DÜDÜKLERİ İLE ANKARA’YA UYARI

Özel, Ege Şehir Planlama standında çocuklarla buluşarak deprem düdükleri çaldı. İzmir’in kentsel dönüşüm bekleyen bölgelerine dikkat çeken Özel, “Ankara’daki amcalar imzaları atmıyorlar. Deprem çok tehlikeli. Hadi artık imzaları atın" diyerek bir uyarı yaptı.

İZMİR İTFAİYESİNE YANGIN TEŞEKKÜRÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı standını da ziyaret eden Özel, yangınlarla mücadeledeki çabalarından dolayı itfaiye çalışanlarına teşekkür etti. "Yangınların şehre ulaşmasını engelliyorsunuz. Bir de üstüne laf yiyorsunuz. Üzülmeyin, herkes neyin ne olduğunu görüyor" diye konuştu.

İZMİR’İN ÇEŞME SUYU İÇİLEBİLİR: YÜZDE 99 ORANINDA GÜVENLİ

İZSU Genel Müdürlüğü standında İzmir’in çeşme suyu hakkında bilgi alan Özel, musluktan akan suyu içerek güvenilirliğini test etti. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, "Sağlık Bakanlığı verilerine göre İzmir’de çeşme suyu yüzde 99 oranında içilebiliyor" dedi.

SANAL GÖZLÜK VE YAPAY ZEKA DENEYİMİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte sanal gözlük takarak Leonardo da Vinci’nin ünlü eseri Mona Lisa’yı inceleyen Özel, sanal sanat deneyimi yaşadı. Ayrıca, yapay zeka destekli ESHOT otobüsünde direksiyona geçerek güvenli yolculuk sistemi hakkında bilgi aldı.

İEF’İN ONUR KONUĞU İSTANBUL

Özgür Özel ve protokol üyeleri, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu kenti olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi stantlarını da ziyaret etti. Tugay, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen drone gösterisini de izledi.