Özgür Özel'den ekonomik refah artışı vaadi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erken seçim ile ilgili mesaj veren Özel, " İlk seçimlerden sonra, ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, çünkü vatandaş seçim istediğini her geçen gün daha yüksek sesle söylüyor. Yapılacak ilk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 14:30

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Madımak Katliamı'nın 31. yılına ilişkin mesajlar veren Özel, "Geçen hafta Sivas'taydık. 31 yıllık bir insanlık ayıbının, insanlığa karşı işlenen bir suçun 31. yılında ama 1. yılındaki kadar tepkili, yüreğinde acıyı hisseden ve birinci yılındaki kadar adalet arayan inancımızla hep birlikteydik" dedi.

Özel, "Madımak'ta yakılan, katledilen 33 canımızın ve o günden bugüne 31 yıldır bu acıyı yüreğinin en derinlerinde hisseden, kendi acılarını yaşarken haksızlığa uğrayan herkese örnek teşkil edecek şekilde dayanışma içinde ve dimdik duran ailelerin, davanın ilk günden itibaren büyük bir sabırla takip eden hukukçu dostlarımızı saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

"YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ"

Özel, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Sivas'ta semaha duranları yaktılar diye, Erzincan Başbağlar'da camiden çıkanları kurşuna dizdiler, evleri yaktılar. Ve bir tek amaç vardı: Türkiye'de bir mezhep çatışmasını tetiklemek, insanlar arasına nifak tohumları saçmak. Türkiye'de Aleviler ile Sünniler, Türklerle Kürtler kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışan kim varsa da kalleştir. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın Aleviler ile Sünnilerin kardeşliği."

EŞİT YURTTAŞLIK VURGUSU

Eşit yurttaşlığa ve anayasa önündeki eşitliğe dikkat çeken Özel, "Cemevleri ibadethane sayılıncaya kadar, devlet Alevilik inancını Sünnilik inancından ayırmayana kadar bu mücadelenin takipçisiyiz" dedi.

EURO 2024 PERFORMANSI

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'te çeyrek finalde veda etmesine ilişkin konuşan Özel, "Gerçekten de hak etmiştik, çok yaklaşmıştık ama maalesef futbolun cilveleri ve UEFA'nın yaptığı büyük adaletsizlik sonucunda milli takımımız kupaya veda etmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

SOSYAL DEMOKRATLARIN REÇETESİ

Sosyalist Enternasyonal'in Avrupa Komitesi toplantısına katıldığını belirten Özel, aşırı sağla mücadelenin ve neoliberal politikalarla mücadelenin reçetesinin solun, sosyal demokratların elinde olduğunu vurguladı.

İNGİLTERE VE FRANSA SEÇİMLERİ

İngiltere ve Fransa seçimlerine değinen Özel, "Türkiye'deki formül, sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar, muhafazakar demokratlar, Kürt demokratlar, Türkiye'nin bütün demokratları ve dünyanın bütün demokratları bir araya gelecek ve faşizmi yenecek" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: ''TÜRKİYE ZENGİNLEŞECEK HERKES RAHATLAYACAK''

Erken seçim ile ilgili mesaj veren Özel, "Gelecek seçimlerde CHP'ye, Türkiye İttifakı'na oy verdiğinizde cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Bugünkü maaşı alıp 4 liraya mazot kullandığınız düşüneceksiniz. Bugünkü maaşla elektrik faturasının 500 lira değil 50 lira geleceğini düşüneceksiniz. Milli gelir artışı bu demektir. Hele hele bunu eşit paylaşmak bu demektir. İlk seçimlerden sonra, ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, çünkü vatandaş seçim istediğini her geçen gün daha yüksek sesle söylüyor. Yapılacak ilk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A 'UÇAK' YANITI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt veren Özel, "Erdoğan çağırdı, Özgür Özel reddetti diye bir şey yok. Çok önceden planladığımız şekilde Kıbrıs'a gidiyoruz" dedi.

KADININ SOYADI DÜZENLEMESİ

Kadının soyadı ile ilgili düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, "Kadının soyadına karışacaksınız devlet olarak! Sana ne! Kadınlar kararlarını kendileri verirler!" şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TEPKİSİ

'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, "Bu en büyük emek hırsızlığıdır, en büyük umut hırsızlığıdır" dedi.

TÜİK'E TEPKİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerine tepki gösteren Özel, "Türkiye'de yolsullara, dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanet ile karşı karşıyayız. Açıkladığı enflasyon rakamı istatistik falan değil, ekmek! Kursaktan geçen lokma, çocuğa alınacak süt..." ifadelerini kullandı.