Ömer Fethi Gürer stajyer ve çırakların sorunları TBMM’de gündeme getirdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de stajyer, çırak ve memurların sorunlarını gündeme getirerek, iktidarın verdiği sözleri yerine getirmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 10:17

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de yaptığı konuşmada stajyer, çırak ve memurların sorunlarına dikkat çekti. İktidarın daha önceki vaatlerini yerine getirmesini isteyen Gürer, Türkiye'deki ara eleman açığının her kesim tarafından kabul edildiğini belirterek, çırak ve stajyerlerin işe başladıkları gün sigorta kartı almasına rağmen bu kartların emekliliğe esas teşkil etmediğini vurguladı. Ayrıca, memur emeklilerine 1 Ocak 2023’ten itibaren verilmesi gereken seyyanen zamın hala ödenmediğini dile getirerek, memurların artan yaşam maliyetleri karşısında yaşadığı zorlukları aktardı.

"Stajyer ve çırakların mağduriyeti giderilmelidir"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de stajyer, çırak ve memurların sorunlarını gündeme getirdi. İktidarın verdiği sözleri tutmasını istedi. Gürer, “Ülkemizde ara eleman açığı her kesim tarafından kabul edilmektedir. Bu konuda düzenlemelere ihtiyaç vardır. Çırak ve stajyer olarak işe başlayanlara, işe başladıkları gün bir sigorta kartı verilmektedir. Ancak bu sigorta kartları, emekliliğe esas teşkil edecek bir kart niteliğinde değildir. Bu bağlamda, geriye dönük primleri ödenmek üzere staj ve çırak olarak işe başlayanların, işe başladıkları gün emeklilikleriyle ilgili işlemin başlaması sağlanmalıdır. Bu yolla özendirici bir yöntem gelişmiş olacaktır. Stajyer ve çırakların mağduriyeti giderilmelidir” şeklinde konuştu.

“Memur emeklilerine 375 sayılı Kanun'un 40. maddesiyle hak edilen seyyanen zam verilmedi”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memurların da söz verildiği halde iktidarın unuttuğu sorunlarını gündeme getirerek şunları söyledi: “1 Ocak 2023 tarihinden itibaren söz verildiği halde, memur emeklilerine 375 sayılı Kanun'un 40. maddesiyle hak edilen seyyanen zam verilmemiştir. 1'in 4'üne düşen ve sayıları 100 bini bulan kamu şefi ile 470 bin memur emeklisine bugüne kadar 3600 ek gösterge verilmemiş, mağdur duruma düşürülmüştür. İşçi, çiftçi, esnaf, emekli gibi memurlar da ekonomik krizin etkisini yaşamakta ve hissetmektedir. Artan kira, ulaşım, giysi fiyatları ve vergilerin yanında eğitim giderleri ve gıda giderleriyle memurların yaşamı da daralmıştır. Memurların yaşadığı sorunların çözümü için siyasi iktidarın bir çalışması olacak mıdır?”