Şevkin: Sağlık sistemi çöktü, engelli vatandaşlar mağdur

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, engelli vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı sıkıntıları Meclis genel kurulunda gündeme taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 09:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, engelli vatandaşların kamu hastanelerinde karşılaştıkları zorlukları meclis genel kurulunda dile getirdi. 10 Ekim Gar katliamında hayatını kaybeden 104 kişiyi anarak konuşmasına başlayan Dr. Şevkin, Türkiye'deki sağlık sisteminin çökme noktasına geldiğini vurguladı. Engelli vatandaşların randevu sistemi ve sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Dr. Şevkin, hükümeti vatandaşın sağlığı konusunda daha sorumlu davranmaya davet etti.

“Parasız engelli vatandaşı daha da çaresiz bırakmayın”

Dr. Müzeyyen Şevkin, “Gariban vatandaşlar evini geçindiremezken bir de özel hastanelere gitmek için borç para bulmaya çalışıyor, kredi çekmek zorunda kalıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi hastanelerden randevu almak isteyenlere kota koyuyor. Engelli vatandaşlar da bu durumdan fazlasıyla olumsuz bir şekilde etkileniyorlar. Verilen sözler engelliler için de yerine getirilmiyor. Seçim öncesi Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlık maaşı ödemesi yapılacağı ifade edilmesine rağmen ne yazık ki hâlâ bundan da ses çıkmadı. Buradan iktidara sesleniyorum: Vatandaşın sağlığıyla oynamayın. Parasız engelli vatandaşı daha da çaresiz bırakmayın.”