MHP Lideri Bahçeli: "Düzensiz göçün beli kırılmalı, Geri Kabul Anlaşması sonlandırılmalı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, göç ve sığınmacı akınının Türkiye'nin yanı sıra çağımızın ve tüm dünyanın en önemli ve acil sorunlarından biri olduğunu belirtti ve ülkemizdeki sığınmacıların onurlu bir şekilde geri dönüşünün sağlanması gerekliliğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 13:17

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, göç ve sığınmacı akınının Türkiye'nin yanı sıra çağımızın ve tüm dünyanın en önemli ve acil sorunlarından biri olduğunu belirtti. Bahçeli, demografik istiklal ve istikbalin korunması gerektiğini vurgulayarak, ''Göç ve sığınmacı akını yalnızca Türkiye’nin değil, çağımızın ve tüm dünyanın en çarpıcı, en yakıcı sorunlarından birisidir. Demografik istiklalimizi, demografik istikbalimizi zedeleyecek tehlikeli akımlara karşıyız; nüfus dengemizi, milli yapımızı, bu coğrafyadaki varlığımızı melezleştirecek insan akınlarının sonuna kadar karşısındayız. Ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri kademe kademe sağlanmalı, düzensiz göçün beli kırılmalı, Geri Kabul Anlaşması sonlandırılmalıdır. MHP’nin bu mühim konuya bakışı milletimizin bakışıyla bir ve aynıdır. Ayrıca MHP Avrupa Birliği’yle inişli çıkışlı üyelik sürecine kategorik bir reddiye içinde değildir. Ankara’yı Brüksel’in kapı kulu haline getirmeyen bir üyelik statüsüne itirazımız elbette olmaz, olamaz." İfadelerini kullandı.