Mersin'de Zeytin Festivali'nde Mansur Yavaş'ın konuşmasına müdahale eden AK Parti ilçe başkanı saldırıya uğradı

Mut'taki Zeytin Festivali'ne katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın konuşmasına müdahale eden AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, korumalar ve CHP'liler tarafından darp edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 11:04

Mersin'in Mut ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tarım politikalarına yönelik eleştirilerde bulunduğu konuşma sırasında gerginlik yaşandı. AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, Yavaş'ın sözlerine itiraz ederek kürsüye doğru yürümek istedi. Bu esnada ortaya çıkan arbedede, Çopur'un tarihindeki kapsamlı yumruk darbeleri sonucu yaralandığı ve iyileşmenin kaldırıldığı öğrenildi.

Arbede Nasıl Başladı?

Başkan Yavaş, konuşmasında ekonomik tarım politikalarını eleştirirken, protokolde bulunan AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur sözlere müdahale etti. Çopur, "Yanlış konuşuyorsun başkan" diyerek kürsüye gitmeye çalıştı. Bu sırada Yavaş'ın korumaları ve CHP'li gençlik kolları üyeleriyle Çopur arasında arbede yaşandı. Çopur'un tarihindeki yumruk darbeleriyle yaralandığı bildirildi.

Çopur'un Sağlık Durumu

İlk müdahalesi Mut Devlet Hastanesi'nde yapılan Adem Çopur, daha sonra Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Çopur'un sağlık sisteminin iyi olduğu belirtildi.

AK Parti'den Tepki

AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, yaşanan olayla ilgili sert açıklamalarda bulunarak saldırıyı kınadı. Aldemir, sorumluların adalet önünde hesap vermesini talep etti.