Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren ve ilk dört maddesi kabul edilen İklim Kanunu Teklifi, ileri bir tarihe ertelendi. Kararın ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, teklifin toplumda bazı yanlış anlaşılmalara yol açtığını ve daha kapsamlı değerlendirmeler yapılmasının uygun görüldüğünü ifade etti.
“İKLİM YASASI ŞART AMA ORTAK AKILLA HAZIRLANMALI”Leyla Şahin Usta, yaptığı açıklamada, “Bugün yaşanan zirai don felaketi, iklimle ilgili bir kanuna ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Ancak teklifin yeterince tartışılması ve yeni kurulan komisyonun katkılarının da alınması gerektiğine karar verdik” dedi. Usta ayrıca, teklifin iktidar ve muhalefetin ortak görüşleri çerçevesinde yeniden ele alınacağını belirtti.
ZİRAİ DON KOMİSYONU KURULUYORİklim Kanunu ile ilgili görüşmelerin ertelenmesine gerekçe olarak, zirai don olaylarının araştırılması amacıyla yeni bir komisyonun kurulacak olması da gösterildi. Bu komisyonun ortaya koyacağı bulgular ve öneriler, kanun teklifinin yeniden şekillendirilmesinde önemli rol oynayacak.