Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merih Demiral'ın bozkurt işareti hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. A Milli Takım futbolcusu Merih Demiral'ın çeyrek final maçında yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili konuşan Erdoğan, Alman ve Fransız formalarındaki sembollere dikkat çekerek, "Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu?" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 14:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. A Milli Takım futbolcusu Merih Demiral’ın çeyrek final maçında yaptığı bozkurt işareti hakkında yöneltilen soruya, "Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi" şeklinde cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı Devrede

Erdoğan, olayla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili yetkilileri çağırdığını ve gerekli adımların atıldığını belirtti. Erdoğan, "Bunun üzerine de malum Dışişleri Bakanlığımız bunların yetkililerini çağırdılar, gerekli adımlar da buna göre atılıyor," dedi.

Maça Gitme Kararı

Cumartesi günü oynanacak olan maç hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bütün mesele Cumartesi günü. Biz, sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik," ifadelerini kullandı.