Cumhur İttifakı Adana'da belediye başkan adaylarını tanıttı

Cumhur İttifakı Adana Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 21:09
ilkhaber-gazetesi.com

Ak Parti Adana Aday Tanıtım Toplantısı yapıldı. Serinevler Kapalı Spor Salonu’nda yapılan toplantıya Ak Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Cumhur İttifakı İlçe Adayları, Cumhur İttifakı Adana Milletvekilleri, Ak Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, çok sayıda partili ve destekçi katıldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı konuşmada “Cumhur İttifakı'mızla beraber yürüdüğümüz değerli başkanlarımız, milletvekillerimiz bütün arkadaşlarımız bugün Adana'mız için tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Çok uzun zamandır birçok başarılı işe beraber imza attığımız yol arkadaşlarımızla birlikte bundan sonrasında Adana'yı yerel yönetimler alanında da daha güçlü hizmetlere kavuşturmak için hazırız, kararlıyız. Buradan, Adana'dan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sayın Devlet Bahçeli’ye selam ve hürmetlerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

Hep beraber Ceyhan ve Seyhan Nehri gibi bereketli Çukurova’yı daha da bereketli hale getirmek için kollayı sıvamaya, damgalarını vurmaya hazır olduklarını belirten Çelik, “Cumhur İttifakı ülkemizin karşı karşıya olduğu tehditler karşısında bir şer ittifakı olarak değil, bir milli birlik ve beraberlik ittifakı olarak kuruldu” cümlelerini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Çelik, Muhalefet partilerinden birisi çıkmış demiş ki ‘Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'na haddini bildireceğiz.’ İşte ben de diyorum ki ‘Haddini bildireceğiz’ diyene. Bak biz Adana'dayız. Buradayız. Hepinize yeteriz ve hepinizin haddini bildirmeye hazırız, kararlıyız. Onlar 14 Mayıs'ta, 28 Mayıs'ta ne diyorlardı? ‘Kemal Kılıçdaroğlu anketlere göre Cumhurbaşkanı olacak’ diyorlardı. Adana ne diyordu? ‘Biz Bay Kemal'i Bay Bay Kemal yapmaya hazırız’ diyordu. Şimdi genel başkanları gitti. Başka bir genel başkan geldi. Fakat yine teröre destek verenlerle ittifaklarını sürdürmek için terörle yanaşık düzen yürüyenlerle ittifaklarını sürdürmek için her türlü hesabın kitabın içerisine giriyorlar” diye ekledi.

"Onlar ne yaparsa yapsınlar" diyen Çelik, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Biz bu yolda başta Adana olmak üzere Türkiye'nin her tarafında Cumhur İttifakı'nın üyeleri olarak kararlı bir şekilde güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Genel seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı yerel seçimlerde taçlandıracağız. Genel seçimlerde attığımız imzayı yerel seçimlerde daha büyük bir başarı dalgasına dönüştüreceğiz ve sonuçta inşallah 31 Mart gecesi Cumhurbaşkanımıza Adana Büyükşehir'i ve 15 ilçeyi hediye edeceğiz. inşallah 31 Mart gecesi değerli büyüğümüz Devlet Bahçeli’ye Adana Büyükşehir'in ve 15 ilçesinin Cumhur İttifak’ının olduğunun müjdesini vereceğiz."

Fatih Mehmet Kocaispir, “Adana'yı bir dünya kenti yapmak için çıktığımız bu kutlu yolculukta azim ve dirayetle hedefimize ilerliyoruz. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle 1 Nisan sabahında Adana'da yepyeni bir başlangıç yapmak için Cumhur İttifakı'nın onurlu mensupları olarak kader birliği yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve değerli büyüğümüz Devlet Bahçeli'ye 1 Nisan sabahında Adana'nın teslim etmek için söz verdim. Bu sözün omzumuza yüklediği ağırlığın ve yükün farkındayım. Ancak bu sözü önce Allah'a sonra sizlere güvenerek verdim. İnşallah 1 Nisan sabahında Adana'nın anahtarlarını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve değerli büyüğümüz Devlet Bahçeli'ye hediye etmek için hazır mıyız?” dedi.

“Adana Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçeye Cumhur İttifakı'nın bayrağını, hizmet siyasetinin adaletin ve çalışkanlığın sancağını, dikmeye hazır mıyız?” sorusunu soran Kocaispir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“31 Mart'a kadar çevremizin her bir sokağına, her bir hanesine ulaşmaya ve insanımıza gönül köprüleri kurmaya hazır mıyız? Değerli misafirler, Adanalı hizmet istiyoruz. Artık bu şehrin gelişmesini ve ilerlemesini istiyor. İşte biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetine, hükümetimizin gücüyle Adana Büyükşehir Belediyesi'ni ve on beş belediyemizin imkan ve kabiliyetini birleştirerek bu şehri yıllardan beri beklediği hizmetle buluşturmak için yola çıkıyoruz.”

Konuşmaların ardından Cumhur İttifakı Adaylarının isimleri tek tek okundu ve tanıtım yapıldı.

Konuşmaların ardından tanıtılan AK Parti ilçe belediye başkan adayları:

Seyhan Belediyesi: Erdal Hatipoğlu

Ceyhan Belediyesi: Erol Kahraman

Tufanbeyli Belediyesi: Ekrem Keçe

Yüreğir Belediyesi: Halil Nacar

Aladağ Belediyesi: Mustafa Akgedik

Tanıtılan MHP ilçe belediye başkan adayları:

Pozantı Belediyesi: Ali Avan

Feke Belediyesi: Ahmet Şener

Yumurtalık Belediyesi: Aydın Kütükoğlu

Sarıçam Belediyesi: Bilal Uludağ

Karaisalı Belediyesi: Bekir Şimşek

Çukurova Belediyesi: Firdevs Cingözler

Kozan Belediyesi: Mustafa Atlı

Karataş Belediyesi: Necip Topuz

Saimbeyli Belediyesi: Vedat Cengiz

İmamoğlu Belediyesi: Mehmet Aydın Kangur