CHP Lideri Özgür Özel: Suriyelilerin geri gönderilmesi konusunda gerekirse Esad ile görüşürüz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuk olduğu canlı yayında sığınmacı meselesinin çözümü için Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşebileceğini belirtti. İşte Türkiye'nin gündeminde olan sığınmacılar konusunda Özgür Özel'in çözüm önerileri...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 12:29

CHP lideri Özgür Özel, sığınmacı meselesinin çözümü için Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşebileceğini belirtti. Özel, Türkiye'deki Suriye vatandaşlarının ülkelerine dönmesi için şartları görüşmek üzere Esad ile bir araya geleceğini açıkladı. Türkiye'de doğmuş 1 milyon Suriyeli çocuk için vize kolaylığı ve diğer jestlerin yapılmasını öneren Özel, masaya oturmadan bu sorunun çözülemeyeceğini vurguladı.

Özgür Özel: ''Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad arasında olası bir görüşmeye aracılık yapabilirim''

Özel ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad arasında olası bir görüşmeye aracılık yapabileceğini de ifade ederek, ''Ben burada inisiyatif almaya hazırım" diyen CHP lideri Özel, "Suriye ve Türkiye arasındaki diyalog kanallarının açılması için gerekirse ben Esad ile görüşmeye gideceğim. Bunun zeminin araştırıyoruz. Olumlu gelişmeler var günü geldiğinde açıklayacağız. Zemin arayışı içerisindeyiz; üzerinde çalışıyoruz. Gidip sayın Esad'la görüşüp, Türkiye'yle bir masaya oturmasıyla ilgili net talebimizi iletip ana muhalefet sorumluluğunu yapacağız. Çünkü masaya oturmadan bu sorun çözülmeyecek" dedi.