CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Sorun bir kişinin Meclis'te konuşmasıyla çözülemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan'ı Meclis'e çağırması üzerine konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sorun bir kişinin Meclis'te konuşmasıyla çözülemez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 10:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ile kahvaltı buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, gündeminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik "Meclis'e gelip DEM Parti Grup toplantısında konuşsun" çağrısını taşıdı.

"SORUN BİR KİŞİNİN KONUŞMASIYLA ÇÖZÜLMEZ"

Özel, yaptığı konuşmada, "Sorun bir kişinin Meclis'te konuşmasıyla çözülemez. Kürtlerin yaşadığı sorunların sadece bir kişinin konuşmasıyla değil, 86 milyonun temsilcilerinin konuşmasıyla çözülebilecektir" dedi. Ayrıca, bu sorunların çözümü için siyaset kapılarının açılması ve 86 milyon insanın temsilcilerinin bir masada toplanması gerektiğini vurguladı.

"KÜRTLERİN SORUNU TÜM TÜRKİYE'NİN SORUNUDUR"

Özel, terörün varlığının tüm Türkiye'nin sorunu olduğunu belirterek, "Kürtlerin sorunu da sadece Kürtlerin değil, tüm Türkiye'nin sorunudur. Bu iki sorun eş zamanlı olarak çözülmedikçe, birbirini doğurmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Diyarbakır'daki umudu ve endişeyi de gördüklerini belirten Özel, dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN UYARILAR

Özgür Özel, mevcut anayasanın harfiyen uygulanmadığı sürece yeni anayasa çalışmalarında yer almayacaklarını ifade etti. "Anayasa çiğneyenlerle anayasa yapmayız" diyen Özel, demokratik uygulamaların önemine dikkat çekti.