Bulut: Yasaklı madde kullanımı ilkokul seviyesine kadar indi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, hukuktaki sıkıntılar arttıkça suç oranlarının da yükseldiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 08:14

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye'de hukuktaki sıkıntılar arttıkça suç oranlarının da yükseldiğine dikkat çekti. Adana ise işsizliğin arttığı ve  yasaklı madde kullanımının en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Bulut, "Yoksulluk ve işsizlik seviyesi yüksek olan Adana’da yasaklı madde kullanımı ilkokul seviyesine kadar inmiş durumda. Bu sorun, gelecek açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Hukukta ne kadar sıkıntı artarsa suç oranları da artıyor. Dünya’nın her yerinde bu olay böyledir. Türkiye’de bu artış olayları da kendini göstermeye başladı. Türkiye’de sadece yasaklı madde oranlarında değil kadına şiddette artıyor. İnsanlar birbirine tahammül edemez hale geldi. Sokak ortasında silahı çekip birbirlerini öldürebiliyorlar. Bu olaylar son dönemlerde artmış durumda” diye ifade etti.

“Adana üzerinden baktığımızda en önemli sorunumuz yasaklı madde”

Burhanettin Bulut Adana’da son zamanlarda artan suç oranlarını hatırlatarak şunları söyledi: “Adana üzerinden baktığımızda bu durum en önemli sorunumuz yasaklı madde. Yoksulluk üzerinde baktığımızda Adana işsizlik seviyesinde en yüksek yerlerden bir tanesi. Yoksullukta da ilk 5’e giren Adana yine yasaklı madde konusunda çok daha önde, ilkokula kadar düşmüş durumda. Herkesin el birliği ile bu soruna çözüm üretmesi gerekiyor. Bu konu gelecek konusunda da ciddi sorun teşkil etmekte. Eğer yasaklı madde meselesini biz el atmazsak, bu konu da top yekûn çözüm üretmeye çalışmazsak önemli sorunlar çıkartabilir. Bir toplumun gelişmesi 2 yönde kendini gösterir, eğitime yaptıkları yatırımla ama yasaklı madde kullanımında artış yaşanırsa o ülke bataklığa doğru gidiyor demektir. Adana maalesef o noktada. Bu konuda herkese görev düşüyor. Bizler belediyeler anlamında yerel yönetimlerde özellikle Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin bu konuda daha önce CHP İl yönetimde kadın kolları başkanı iken yaptığı çalışmalar vardı. Bu konuda sıkça dile getirdiğini anlıyorum. Orda ciddi çalışmalar yapılacak. Tek başına çalışmak yeterli olmayacak. İşin ekonomisinden tedbirlerine kadar geniş bir konu.”