Ayyüce Türkeş: ''TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında Abdullah Öcalan için "Mecliste konuşsun" demesi, tepkilere yol açtı. İyi Parti Adana milletvekilli Ayyüce Türkeş, bu ifadeleri sert bir dille kınayarak, ''TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 11:29

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında Abdullah Öcalan için "Şayet terörist başının tecridi kaldırıldırsa Meclis’te DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse yasal düzenlemenin yapılması ardına kadar açılsın. Adres İmralı’dan DEM’e uzansın, konu ülke gündeminden çıkarılsın. Buna varız, bunu dahi sineye çekmeye hazırız."demesi, tepkilere yol açtı. Özellikle İyi Parti Adana milletvekillerinden Ayyüce Türkeş, bu ifadeleri sert bir dille kınadı.

''BAHÇELİYİ KINIYORUM''

Ayyüce Türkeş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını Meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen Bahçeli'yi kınıyorum," ifadesini kullandı. Türkeş, "Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz," dedi.

Türkeş, açıklamalarına devam ederek, "TBMM’de yeteri kadar terörist varken, bir de onların ele başını Meclise sokmak kimsenin haddi değildir. Nokta," dedi. Ayrıca, "Gün; Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!" şeklinde sert mesajlar verdi.