Ayhan Barut, faiz ve enflasyon politikalarını TBMM'de sert bir dille eleştirdi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te yaptığı konuşmada iktidarın ekonomi ve faiz politikalarını sert bir dille eleştirerek, "Faizlerin yüksekliği üretimi durdurdu, çiftçiyi ve esnafı mağdur etti. Ekonomi çöktü, enflasyon fırladı, açlık ve yoksulluk büyüdü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2025 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2025 10:41

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidarın ekonomi ve faiz politikalarını Meclis'te eleştirdi. Açlık, yoksulluk ve sefalet dayatmasına tepki gösteren Barut, "Bunlar yüzünden ekonomi çöktü, enflasyon fırladı, faizler yükseldi,  zamlar şaha kalktı, açlık ve yoksulluk büyüdü. Faizlerin hala yüzde 46-47 bandında olduğu günümüzde, üretim durdu" dedi.

"İktidarın ekonomi politikaları ülkemizi uçuruma sürüklüyor"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "İktidarın akıl ve bilime aykırı ekonomi politikaları, faiz oyunları, adalete ve demokrasiye yönelik saldırılarıyla, ülkemiz uçuruma sürüklendi. Açlık, sefalet ve yoksulluk dayatmasıyla ülke yangın yerine döndü. 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' dediler. Nas bahanesiyle kendilerini 'ekonomist' ilan edenler, yaşanan vahim tablonun sorumlusudur" şeklinde konuştu.  

"Faizlerin yüksekliği üretimi durdurdu, çiftçiyi ve esnafı mağdur etti"

Ayhan Barut, iktidarın yanlış ekonomi politikalarını eleştererek çözüm çağrısında bulunarak şunları söyledi: Barut, "Bunlar yüzünden ekonomi çöktü, enflasyon fırladı, faizler yükseldi, zamlar şaha kalktı, açlık ve yoksulluk büyüdü. Faizlerin hala yüzde 46-47 bandında olduğu günümüzde, üretim durdu. Çiftçisinden esnafına, sanayicisinden tüccarına herkesi mağdur etmeye devam ediyorlar. Bu yüksek faiz yükünü bu kesimler kaldıramaz. Soruyorum 'Bu kardeşiniz olduğu sürece faiz hep inecek' diyenler nerede? Bir avuç yandaş ve rantiyeci dışında halkı perişan edenler sandıkta hesap verecek!"