Avcı: İnsanlık dışı suçlara karşı daha sert tedbirler alınmalı ve idam cezası tekrar tartışılmalıdır

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı oturumunun birinci toplantısını gerçekleştirildi. Meclise Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Göktürk Boyvadaoğlu başkanlık yaptı. Gündem dışı söz alan Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Avcı anayasa değişikliğine ve idam cezasının tekrar gündeme alınarak değerlendirilmesi gerekildiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 09:22

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı oturumunun ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclise Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Göktürk Boyvadaoğlu başkanlık etti. Açılış yoklamasının ardından gündem maddeleri ele alındı. Gündem dışı söz alan Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Avcı, anayasa değişikliği ve idam cezasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Avcı, “Bu tür insanlık dışı suçlara karşı daha sert tedbirler alınmalı ve idam cezası tekrar tartışılmalıdır” dedi.

“İnsanlık dışı uygulamalara karşı daha sert tedbirler almak gerekiyor”

Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Avcı mecliste yaptığı konuşmasında idam cezasının tekrar gündeme alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Yaklaşık 3 haftadan beri ülke gündeminde birinci sıraya oturan Narin kızımızdan ne yazık ki dün itibari ile acı haberi almış bulunmaktayız. Sözlerin kifayetsiz kaldığı bu vahşi ve alçak cinayetin ülkede kendini insan olarak tanımlayan herkesi yüreğinde büyük, kalıcı, derin izler bıraktığı kuşkusuzdur. Elbette bu vahşi cinayetin sorumluları bunun hesabını verecektir. Ancak bu ve buna benzer cinayet ve insanlık dışı uygulamalara karşı daha sert tedbirler almak gerektiğini de Türk halkının beklediği bir husustur. Türk Ceza Kanununda bu tür suçlara ön görülen cezalar demek ki yeterince caydırıcı olmuyor. Bu nedenle idam cezası tartışılmalı, yapanın yanına kar kalıyor algısından kurtulmalıyız. Sadece Narin olayında değil, ne yazık ki her gün bir olayı ile karşılaştığımız sokak ortasında vahşice işlenen kadın cinayetleri dahil olmak üzere, savunmasız ve korunmasız kişilere karşı bu tür eylemler nedeniyle 3/5 yıl yatar çıkarım duygusunu yok edecek ve bunun sonunun ölüm olduğunu hissedecek şekilde caydırıcı cezalar gündemde olmalıdır.”

“İdam cezasının olduğu yeni bir anayasa hediye edilmelidir”

Avcı, “Şu an ülkenin gündeminde olan ‘Anayasa Değişikliği’ çalışmaları fırsat olarak görülmeli ve ülkemizde siviller eliyle yapılan özgürlükçü, demokratik, insan haklarına saygılı ve cezalandırmada kamu vicdanını tatmin edecek idam cezasının olduğu yeni bir anayasa hediye edilmelidir. Bu siyasetin milletimize olan bir görevidir. Tüm paydaşların ortak sorumluluğudur” şeklinde konuştu.